Haalandu treba 45 minuta za gol. Zvijezdi Uniteda treba još manje

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY je na krilima Erlinga Haalanda razbio Manchester United u gradskom derbiju rezultatom 6:3. Nevjerojatni Norvežanin je sudjelovao u pet od šest postignutih pogodaka vodeće momčadi lige, a pri tome je postavio novi rekord koji će teško ikada biti dostignut. Haalandu je to bio već treći hat-trick u sezoni i za to mu je trebalo samo osam utakmica.

Nevjerojatna je statistika napadača Cityja po kojoj mu za gol u Premier ligi ove sezone treba samo 45 minuta. Njegov prosjek u Ligi prvaka još je bolji. U prva tri kola dao je pet golova pa mu za jedan pogodak u tom natjecanju treba samo 41 minuta. Ipak, postoji igrač u Premiershipu kojem treba čak i manje minuta za gol.

Riječ je o Anthonyju Martialu, 26-godišnjem francuskom napadaču Cityjevog gradskog rivala Manchester Uniteda. On se dugo oporavljao od ozljede, ali je po povratku briljantan i treba mu samo 35 minuta za pogodak.

Taj podatak objavio je ESPN, ali naravno da ga treba uzeti u obzir samo u cjelokupnom kontekstu. Naime, Martial je ušao baš protiv Cityja i u zadnjih pola sata dao je dva gola. Ranije u sezoni je igrao još samo 45 minuta protiv Liverpoola, kad je asistirao za gol. Da je u odličnoj formi, potvrdio je i protiv ciparske Omonije. Ušao je u igru zadnjih 29 minuta i zabio gol u 3:2 pobjedi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.