hajduk u europi

Gudelj: Zamislite koliko bi Hajduku značila pozitivna energija koju ima Dinamo

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

HAJDUK je sinoć u uzvratnoj utakmici play-offa Konferencijske lige izgubio od Villarreala 2:0 te je s ukupnih 6:2 ispao iz Europe. Momčad Valdasa Dambrauskasa nosila se s moćnim Španjolcima koliko je mogla, a Villarreal je na kraju slavio golovima Pedraze u 37. i Chukwuezea u 56. minuti uz veliku pomoć Lovre Kalinića. Na utakmici je, kao i brojne Hajdukove legende, bio i bivši igrač Ivan Gudelj kojega smo dan nakon utakmice nazvali za komentar onoga što je vidio na Poljudu.

Je li Hajduk mogao nešto protiv Villarreala?

Nadigravanje s takvom ekipom je utopija. Ne može se igračima ništa prigovoriti, dali su sve od sebe. Bojao sam se da će Hajduk pasti nakon odličnog prvog poluvremena i to se i dogodilo. Moglo je na kraju i gore završiti jer je Villarreal imao još nekoliko šansi na kraju.

Mislim da su oni igrali na pedeset posto svojih mogućnosti, ako i toliko. Možda se moglo malo više preskakati igru i dugim loptama tražiti bokove koji bi onda nekim centaršutevima nešto mogli napraviti. Koncentrirati se na te ubačaje i neke prekide jer ne možeš ti Villarrealu stvoriti pet ili šest šansi.

Je li ispadanje iz Europe veliko razočaranje?

Ne bih ja to crno gledao, iako je činjenica da je Hajduk ispao nevezano protiv koga je igrao. No, protiv Villarreala je nekako lakši osjećaj kad ispadneš nego kao što je slučaj bio protiv nekih drugih protivnika.

Dobro je da Hajduk ima standardiziranu momčad koja je bolja nego ona prijašnjih godina i sad se okreće prvenstvu. Hajduk se sigurno jako potrošio u ovoj utakmici, a već u nedjelju igra protiv Osijeka. Jako mu je bitno da se vrati pobjedama i ta utakmica je vrlo važna u ovoj fazi prvenstva.

Rezultat je ono što pokreće momčad i što je tjera naprijed. Na primjer, Dinamo ima jednu stravično pozitivnu energiju nakon pobjeda u Europi i sad ulaska u Ligu prvaka. Zamislite koliko bi to značilo Hajduku. 

Može li Hajduk do titule?

Uvjeren sam da će s Dinamom voditi veliku borbu. Svaka sljedeća utakmica za Hajduk u HNL-u je kvalifikacijska, a ova protiv Osijeka je jako važna. Hajduk sad ima obvezu odigrati dobro i jako me zanima kako će se to rasplesti.

Hajduk ima dovoljno širok kadar za čitavu sezonu, strašno je motiviran i mislim da će ta dva kluba odlučivati o prvaku. Čini mi se da Rijeka i Osijek, barem za sad, nisu na tom nivou, ali možda se i to promijeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.