Guardian: Kovačić je nemarno izgubio loptu. To je ono što je trebalo Sevilli za gol

Foto: EPA

MANCHESTER CITY pobijedio je Sevillu nakon penala i osvojio UEFA-in superkup. Regularnih 90 minuta završilo je 1:1. U početnoj postavi osvajača Lige prvaka bili su hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, dok je Ivan Rakitić startao od prve minute za pobjednika prošlosezonske Europa lige.

Kovačić i Gvardiol osvojili su tako prvi trofej sezone, igrajući za trenutno najbolju momčad na svijetu. No britanski Guardian kritizirao je veznjaka hrvatske reprezentacije. Piše kako je upravo njegova nemarno izgubljena lopta dovela do pogotka Seville za vodstvo.

Kritike za Kovačića

"Sevilli je trebala pogreška koju je napravio Mateo Kovačić. Nemarno je izgubio loptu blizu Sevillinog kaznenog prostora i nije ju uspio kasnije vratiti. Dovelo je to do pogotka za Sevillu. Acuna je ubacio loptu s lijeve strane, a En-Nesyri je preskočio Akea i Gvardiola", opisuje Guardian gol.

Prema ocjenama SofaScorea, Kovačić je odigrao sasvim dobru utakmicu. Dobio je ocjenu 7.7 igrajući umjesto ozlijeđenog Kevina de Bruynea. Hrvatski reprezentativac vjerojatno će neko vrijeme morati mijenjati De Bruynea, pred Belgijcem je dug oporavak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.