"Gruzija je bila izgubljeni slučaj, ali Ketsbaia ih je pretvorio u legitimne kandidate za Euro"

TEMURIJA KETSBAIJU dobro su prije 14 godina zapamtili navijači Dinama, a odnedavno ga ne obožava ni Slaven Bilić. Gruzijac je 1997. zatvorio Modrima vrata Lige prvaka, a niti mjesec dana prošlo je otkako je našoj reprezentaciji nanio prvi poraz u kvalifikacijama za Euro. Poraz koji je Hrvatsku spustio s prvog mjesta skupine F i proširio krug kandidata za Ukrajinu Poljsku.

Ketsbaia je i prije utakmice s Hrvatskom u Gruziji uživao veliku ugled u domovini, ali nakon skalpa Srne i društva ima status božanstva.

"Čovjek koji je limitiranim igračima usadio vjeru da mogu pobijediti velike"

Nedjeljni Sun donosi priču o napretku Gruzije pod vodstvom Ketsbaije: "On kaže da mu je obveza odvesti reprezentaciju na Euro 2012., a ako uspije u tome onda je čudo prikladnija riječ."

"Prije godinu dana preuzeo je reprezentaciju Gruzije, koja je na 122. mjestu Fifine ljestvice, iza Botswane i Paname, izgledala kao izgubljen slučaj. Iz domaće lige nije mogao računati na kvalitetne igrače, a očekivanja javnosti nisu bila velika. Ketsbaia je sve to uspio preokrenuti" zahvaljujući mesijanskoj revnosti i svom stilu, po kojem je bio prepoznatljiv dok je igrao u Newcastleu. On je čovjek koji je limitiranim igračima usadio vjeru da mogu pobijediti velike", ističe Sun:

"Prošlog mjeseca su pobijedili Hrvatsku pred 60 tisuća ljudi u Tbilisiju. Bila je to deseta utakmica otkako Ketsbaia vodi Gruziju da nisu poraženi. Nekoliko dana kasnije u Tel Avivu ih je pobijedio Izrael, ali su i dalje u igri za Euro, jer lider grupe Grčka im bježi samo dva boda."

Ketsbaia: Utakmica s Hrvatskom daje nam vjeru i samopouzdanje

Sun donosi i izjavu Ketsbaije o šansama Gruzijaca da dohvate kontinentalno natjecanje: "To bi bilo nešto nevjerojatno, ravno osvajanju Svjetskog prvenstva. Imamo devet bodova i vjerujem da možemo na Euro. Utakmica s Hrvatskom daje nam vjeru i samopouzdanje uoči nastavka kvalifikacija. Šteta samo što je utakmica s Izraelom došla onako brzo", rekao je Ketsbaia, prokomentiravši najveći skalp u izborničkoj karijeri:

"Hrvati su imali više šansi od nas, a premda mi nismo igrali lijepo, naš duh i nevjerojatna borbenost donijeli su nam pobjedu. I to je upravo ono što sam htio postići, da se igrači osjećaju ponosnima igrajući za Gruziju", dodao je Ketsbaia.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.