Groblje favorita na startu Cope: Venezuela otkinula dva boda Brazilu!

NAKON što je domaćin Argentina otvorila natjecanje na Copa Americi kiksom protiv Bolivije (1:1), ista se priča dogodila nogometašima Brazila. Oni su u 1. kolu skupine B odigrali 0:0 protiv Venezuele.

Od Brazila, kao i Argentine, se očekivalo mnogo i očekuje se i dalje mnogo na ovom prvenstvu kojem je domaćin Argentina. Kako se domaći navijači uzdaju u Lionela Messija, tako su Brazilci svoju reprezentaciju ispratili s jednom jedinom željom, da postane prvak Južne Amerike, a očekuju da će zvijezda prvenstva biti 19-godišnji igrač Santosa Neymar. "Novi Pele" je igrao 90 minuta u La Plati, ali niti on, niti svi ostali Brazilci, nisu pokazali ništa posebnoga.

Naravno, Brazil je bio bolji, diktirao je tempo na ovom ogledu, ali ništa od toga nisu materijalizirali. Razigraniji su i kreativniji bili u prvom dijelu, dok je u nastavku uslijedila prava uspavanka na travnjaku. Brazil gotovo da nije stvorio pravu priliku u drugom dijelu.

Najbliže su pogotku bili u prvoj četvrtini ogleda kada je, primjerice, Pato udarcem s desetak metara topovski pogodio vratnicu. U prvom dijelu su Pato, Robinho i Neymar solidno kombinirali, ali su i prečesto bili skloni driblinzima i pretjerivanju.

Menezesu je kriv travnjak: Onemogućene su nam brže akcije i veća kvaliteta igre

Nakon svega toga uvukla se u Brazilce i bezidejnost, pa i nervoza, a venezuelanska obrambena igra je bivala sve jača i čvršća, te su na kraju uspjeli sačuvati čistu mrežu protiv uglednog suparnika.

"Rezultat je loš jer smo igrali bolje od Venezuele. Imali smo kontrolu i inicijativu u susretu, ali u nekim situacijama nismo nalazili prava rješenja, uglavnom u samoj završnici. Igrali smo previše predvidljivo. Lopta je dolazila do igrača na bokovima, ali oni su bili previše udaljeni od Pata i protok nije bio tečan. To je nešto na čemu moramo poraditi ovog tjedna", rekao je Menezes, te je potom prigovorio na kvalitetu travnjaka u La Plati.

"Čini mi se kao da je travnjak onemogućio brže akcije i veću kvalitetu igre. Ipak, to nije naš problem. Mi moramo paziti na našu igru i ispraviti naše probleme."

Bez golova i u okršaju Paragvaja i Ekvadora

Niti u drugoj utakmici skupine nije bilo pogodaka - Paragvaj i Ekvador remizirali su u Santa Feu.

Paragvaj je bio aktivniji pred suparničkim vratima i imao je bolje prilike, ali četvrtfinalisti SP-a u Južnoafričkoj Republici nisu pronašli načina kako savladati inspiriranog ekvadorskog vratara Marcela Elizagu. Posebice je Paragvaj prijetio u otvarajućih dvadeset minuta kada su prilike propustili Edgar Barreto i Nestor Ortigoza. Ipak, najbolju priliku u prvih 45 minuta imao je Ekvador. Nanizao je Christian Benitez u 28. minuti trojicu paragvajskih braniča, da bi se onda odlučio na driblanje suparničkog vratara Justa Villara koji mu je nogom uspio izbiti loptu.

U drugom dijelu Paragvaj je ponovo bio nešto bolja momčad, dobre prilike su imali Marcelo Estigarribia i Roque Santa Cruz, ali mreže se nisu tresle.

U 2. kolu Paragvaj će odmjeriti snage s braniteljem naslova Brazilom, a Ekvador s Venezuelom.

 

Copa America, skupina B, 1. kolo:

Brazil - Venezuela 0:0

Paragvaj - Ekvador 0:0

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.