LIGE PETICE

Gradonačelnik Valladolida: Ovo je pljačka! Trener: Ovo je Barcelonina liga

Screenshot: Twitter

BIJES u Valladolidu, ne samo klubu, nego i gradu, izazvalo je suđenje Jaimea Latrea na utakmici Barcelone i Valladolida (1:0) u 29. kolu La Lige. 

Nedosuđeni penal za Valladolid, prestrogo isključenje njegovog igrača i faul Barce koji je prethodio njenom golu

Sudac Jaime Latre je deset minuta prije kraja prestrogo isključio igrača gostiju, a zatim u zadnjoj minuti, u začetku akcije za pobjednički gol Barcelone propustio suditi faul Jordija Albe. 

Obje teške greške na štetu Valladolida i u korist Barcelone bile su očite svima koji su gledali utakmicu. Barcelona je tako zahvaljujući sucu ostala u borbi za naslov, dok je Valladolid ostao bez vrijednog boda u borbi za opstanak.

Osim spomenutih situacija, u 62. minuti Alba je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudac nije pokazao na penal, na što su igrači Valladolida žestoko i dugo prosvjedovali. To mu zamjeraju Sergio Gonzalez, trener Valladolida, ali i Oscar Puente, gradonačelnik istoimenog grada.

Trener Valladolida: Ovo nije samo liga Barcelone. Mi također igramo za puno toga

"Želite me umiriti, ali to je nemoguće. Rekao sam sucu da postoji razlog zbog kojeg je uveden VAR i da ga je trebao koristiti. Znate, svi u ovoj ligi igramo za ogromne uloge, ne samo Barca, kojoj je sve podređeno. Albino igranje rukom kod nedosuđenog penala za nas je bilo očito, a volio bih vidjeti isključenje našeg igrača iz drugog kuta, ne iz Barceloninog, iz kojeg je dosuđeno. Ponavljam, svi igramo za puno toga u ovoj ligi, ne samo Barcelona. Moj klub igra u istoj ligi kao i Barcelona i želim da za sve nas vrijede ista pravila", ljutio se trener teško oštećene momčadi.

Gradonačelnik Valladolida: Ovo je pljačka i neviđena sramota!

Daleko žešći od njega bio je gradonačelnik Valladolida. Premda je po struci odvjetnik, Puente nije birao riječi govoreći o sucu. Nakon što nije dosudio penal za Valladolid zbog Albinog igranja rukom, napisao je na društvenim mrežama: "Ovo je očita pljačka i neviđena sramota."

Isključenje igrača Valladolida popratio je novim komentarom: "Majko moja mila! Kako besramno. Usprkos svemu ovome, još uvijek naši heroji drže nulu kod Barcelone."

Nakon što je Barcelona na samom kraju jedva iščupala pobjedu, poručio je: "Mislim da sudac sada treba otići u svlačionicu Barcelone tješiti svoje suigrače jer malo im je falilo da ne pobijede. Nisu bili na visini zadatka koji im je olakšao sudac."

Gradonačelnik Valladolida je zbog svojih opservacija pozvan u niz sportskih emisija nakon meča. Tamo je izjavio: "Nikako ne mogu prihvatiti da se ne dosudi penal za Valladolid nakon Albinog igranja rukom, jer više to nije odluka koja se donosi u desetinki sekunde, nego sada za to suci imaju na raspolaganju par minuta, usporene snimke i četiri ekrana!"

Opet je teško optužio suca: "Njegova namjera da pomogne velikom klubu koji ne može pobijediti malog bila je očita."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SUDAČKE GREŠKE NA ŠTETU VALLADOLIDA I U KORIST BARCELONE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.