Goluža dobio bod u izboru za najboljeg trenera, Duvnjak ispred Sulića

Foto: HNS

DOMAGOJ DUVNJAK najbolji je hrvatski rukometaš u 2015. godini, dok je za najbolju rukometašicu izabrana Marta Žderić. Zdenko Kordi proglašen je za najboljeg trenera u godini na izdisaju, dok su Matija Gubica i Boris Milošević uzeli titulu najboljeg sudačkog para.

Duvnjak: Ova nagrada mi je obveza

Četvrtu godinu zaredom Duvnjak je izabran za najboljeg rukometaša, a sada mu nedostaje samo jedna da se izjednači s Ivanom Balićem.

"Vrlo mi je drago što sam dobio povjerenje svih koji su glasovali. Poštujem sve igrače koji su bili u konkurenciji. Ova nagrada mi je obveza iako znam da Hrvatska ima mnogo dobrih rukometaša i da je bilo tko mogao dobiti ovu prestižnu nagradu. Žao mi je što ne mogu osobno preuzeti nagradu zbog obveza u klubu. Bit će prilike za proslaviti sa suigračima koji su mi svi redom poslali čestitke", poručio je Duvnjak, koji zbog obveza u Kielu nije prisustvovao dodjeli.

Žderić: Nadam se da će i s reprezentacijom krenuti na bolje

Andrea Penezić sedam je godina dominirala u izboru za najbolju rukometašicu, ali 2015. godinu obilježila je vratarka Marta Žderić koja je sa svojom Budućnosti osvojila Ligu prvakinja.

"Želim se iskreno zahvaliti svima koji su glasali za mene. Nadam se da će 2016. godina biti uspješna jednako kao i 2015. nadam se da će i s reprezentacijom krenuti na bolje i da ćemo ponovno krenuti na velika natjecanja", rekla je Žderić.

Tri godine zaredom najbolji, a sada dobio bod

Prekinuta je tradicija i u izboru za najboljeg trenera. Bivši izbornik Slavko Goluža ušao je u ovu kao najbolji iz 2014., ali krah reprezentacije u Kataru skupo ga je koštao. S druge strane, Zdenko Kordi ostvario je vrlo dobre rezultate s Nexeom. Ušao je u Final Four SEHA lige, plasirao se u grupnu fazu Kupa EHF-a i osvojio je drugo mjesto u domaćem prvenstvu.

"Veliko zadovoljstvo i velika čast. Ima u Hrvatskoj mnogo trenera u Hrvatskoj koji zaslužuju nagradu .Hrvatska ima jednu od najboljih škola rukometa. Drago mi je da je moj rad prepoznat, a ovu nagradu želim podijeliti sa svim trenerima u Hrvatskoj, ali ponajprije s mojim klubom, mojim igračima, predsjednikom Ergovićem i službenim sponzorom Nexe Grupa i svi koji rade sa mnom. naravno i našim navijačima koji su velika potpora. Kao i supruzi i sinovima koji me trpe", poručio je Kordi.

Najbolji rukometaš:


1. Domagoj Duvnjak (52 boda)
2. Renato Sulić (50 bodova)
3. Luka Stepančić (26 bodova)
4. Marko Kopljar (17 bodova)
5. Mirko Alilović (6 bodova)
6. Jakov Gojun (3 boda)
7. Zlatko Horvat (2 boda)
8. Ivan Čupić (2 boda)
9. Drago Vuković (1 bod)
10. Igor Karačić (1 bod)
11. Manuel Štrlek (1 bod)
12. Filip Ivić (1 bod)

Najbolja rukometašica:

1. Marta Žderić (65 bodova)
2. Andrea Penezić (65 bodova)
3. Maja Sokač (14 bodova)
4. Ivana Kapitanović (7 bodova)
5. Katarina Ježić (3 boda)
6. Matea Pletikosić (2 boda)
7. Sonja Bašić (2 boda)
8. Andrea Čović (2 boda)
9. Jelena Grubišić (1 bod)
10. Ćamila Mićijević (1 bod)

Najbolji trener:

1. Zdenko Kordi (12 bodova)
2. Goran Mrđen (4 boda)
3. Ivica Obrvan (3 boda)
4. Željko Babić (3 boda)
5. Irfan Smajlagić (2 boda)
6. Slavko Goluža (1 bod)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.