Golovima Gabrića i Ibričića kombinirana momčad Hajduka preokrenula protiv Rieda

SLABO su Hajdukovci krenuli u utakmicu protiv nejakog Rieda i već su nakon pet minuta gubili 1:0. U tim trenucima se činilo da će se ponoviti scenarij s turskih priprema prošle zime, tijekom kojih je Hajduk također igrao protiv Rieda i izgubio 2:1. No, uspjeli su se bijeli dovesti u red u nastavku utakmice, a golove za konačnih 2:1 zabili su Gabrić i Ibričić, koji je pogodio s bijele točke. Hajduk nije bio uvjerljiv kao što se možda moglo očekivati, a kod primljenog pogotka vidjela se velika nesigurnost u obrani, ali pobjeda je ipak upisana više nego zasluženo.

Kad se podvuče crta, Ante Miše može pronaći razloge za zadovoljstvo prvom austrijskom pripremnom utakmicom protiv Rieda. Igrači u bijelim dresovima koji su večeras istrčali na travnjak vjerojatno nikad više neće dobiti priliku da se svi zajedno nađu u početnom sastavu čime pobjeda Hajduka dobiva dodatnu težinu, iako se radi o momčadi niže klase. Brojni pripadnici Torcide koji su došli pogledati svoje ljubimce na kraju ipak nisu ostali razočarani.

Greška obrane omogućila vodstvo Rieda

Mirisalo je, doduše, na šok za Mišu i njegov stručni stožer kad je Subašić već nakon pet minuta morao po loptu u mrežu, ali Hajdukovci su se vrlo brzo uspjeli sabrati i preuzeti konce igre u svoje ruke. Međutim, Miše će zasigurno morati prozboriti riječ ili dvije sa svojim braničima, koji su poklonili loptu Rodriguezu i omogućili mu da zabije za rano vodstvo Rieda. Najveći krivac je Maloča koji nije reagirao na vrijeme pa je do lopte došao Salihi i gurnuo Rodrigueza u zicer šansu. Takvi kiksevi u predstojećim europskim utakmicama Hajduk bi mogli stajati preuranjenog oproštaja od Europe, stoga se opuštanje ne smije tolerirati.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Hajduku poništen gol

U nastavku susreta Hajdukovci su se ipak uspjeli skoncentrirati na igru i počeli su nizati napade. Najprije je Skoko pogodio gredu u 11. minuti, zatim je Tomasov sa tri metra gađao pokraj gola (i tako nastavio seriju nevjerojatnih promašaja po kojima je postao poznat prošle sezone), a Ibričićev udarac glavom skinuo je austrijski vratar. Međutim, ništa nije mogao protiv Gabrićevog šuta glavom, nakon Ibričićevog kornera. U 44. minuti Hajduk je vratio utakmicu u egal, a već minutu kasnije mogao je imati i vodstvo na poluvremenu, ali pogodak Ibričića poništen je zbog prekršaja na protivničkom vrataru.

Ibričić zabio penal nakon prekršaja na Paraibi

Hajduk ipak nije dugo čekao da preuzme vodstvo. U 51. minuti Ibričićev gol je priznat. Ponajbolji igrač Hajduka ovoga puta gađao je s bijele točke, a kazneni udarac zaradio je Brazilac Paraiba koji je u kaznenom prostoru srušen povlačenjem za dres. Prekršaj je skrivio Glasner. Uskoro je Paraiba na terenu mogao progovoriti i portugalski ako mu se prohtjelo, jer je u igru ušao Thiaginho koji je zamijenio Rubila. No, u posljednjih dvadesetak minuta drugi Brazilac nije dobio priliku da pokaže neku znatniju majstoriju; Hajduk je i dalje imao inicijativu, ali rezultat se više nije mijenjao.

U subotu protiv Steyra

Podsjećamo, u dosadašnjim pripremnim utakmicama bijeli su poraženi od slovenske Nafte, zatim su remizirali s azerbejdžanskim Bakuom pa na koncu pobijedili Domžale. U subotu ih još čeka utakmica protiv Steyra.

Sastavi:

HAJDUK: Subašić, Rubil (od 68. Thiaguinho), Maloča, J.Buljat, Strinić, Brkljača (od 76. Trebotić), Skoko, Gabrić, Ibričić, (od 76. Obšivač), Tomasov (od 46. Tičinović), Paraiba (od 80. Sačer)

RIED: Gebauer, Brenner (od 72. Grasegger), Hadžić, Glasner, Stocklasa (od 85. Gabriel), Lexa, Hackhair, Rajić (od 58. Ziegl), Drechsel (od 72. Huspek), Salihi, Rodriguez (od 72. Sturm)

Prvo poluvrijeme:

Kao što se i očekivalo, u Austriju su u velikom broju došli navijači Hajduka pa se na tribinama mogu vidjeti Torcidini transparenti.

Od pete minute utakmice Hajduk gubi 1:0! Gol je zabio napadač Rieda Rodriguez, koji je iskoristio poklon Hajdukove obrane. Zadnji red bijelih servirao je loptu Riedovom napadaču, koji je ostao sam pred Subašićem i nije mu bilo teško poslati loptu u mrežu.

Prvu izgledniju priliku Hajduk je imao u 11. minuti kad je Skoko pogodio gredu.

Svoj šut okušao je Tomasov, ali pucao je pokraj gola. Ibričić je samo par minuta kasnije zapucao glavom, ali loptu je ukrotio vratar Rieda.

Hajduk je izjednačio u 44. minuti. Za 1:1 zabio je Drago Gabrić koji je pogodio glavom s pet metara nakon Ibričićevog ubačaja iz kornera.

Samo minutu kasnije Hajdukovci su mogli osigurati i vodstvo uoči poluvremena. Ibričić je zatresao mrežu Austrijanaca, ali gol mu je poništen zbog prekršaja na golmanu.

Drugo poluvrijeme:

Umjesto Tomasova u igru je na poluvremenu ušao Tičinović.

U 51. minuti Hajdukovci su poveli. Strijelac s bijele točke bio je Ibričić. Sudac se odlučio na najstrožu kaznu zbog prekršaja na Brazilcu Paraibi, koji je u kaznenom prostoru Rieda srušen povlačenjem za dres.

U 68. minuti Rubil je izašao iz igre, a Miše je odlučio dati priliku i drugom brazilskom pojačanju Thiaginhu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.