Giroud: Ovo je čudesno. Podsjetilo me na Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Foto: EPA-EFE

FRANCUSKA je posljednji polufinalist Svjetskog prvenstva u Kataru. Branitelji naslova su svladali Engleze 2:1 i tako izborili ogled s Marokom, koji će se igrati u srijedu od 20 sati. Prvi gol za Francuze zabio je Aurelien Tchouameni, nakon čega je Harry Kane donio izjednačenje s bijele točke, ali pobjedu Tricolora osigurao je Oliver Giroud.

Tridesetšestogodišnji napadač Milana u osmini finala je pretekao Thierryja Henryja i postao najbolji strijelac u povijesti Francuske, a sada je postigao ukupno 53. gol za reprezentaciju i ukupno četvrti na turniru čime se izjednačio s Leom Messijem, a s golom više u utrci za Zlatnu kopačku vodi Kylian Mbappe.

"Ovo je čudesno. Iznimno dobro smo se branili kad smo poveli. Podsjetilo me to na utakmicu s Belgijom 2018. Nažalost, dosuđen je taj kazneni udarac. No, uspjeli smo zaprijetiti u nekoliko prilika pred kraj utakmice.

Uvijek moraš vjerovati u pobjedu i Griezmann mi je poslao sjajnu loptu. Toliko sam ponosan. Večeras smo odigrali iznimno veliku utakmicu. Znali smo kakav je potencijal ove mlade engleske generacije. Imaju sve", rekao je Giroud nakon utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.