Gilardino i Jovetić za prvi domaći poraz Napolija: "Lijepo je da se još uvijek za nešto borimo"

TEK u 28. kolu aktualnog prvenstva Serije A nogometaši Napolija su doživjeli prvi domaći poraz. Krivac za to je Fiorentina, odnosno Alberto Gilardino.

Pobijedila je Fiorentina na vrućem terenu u Napulju 3:1, i to samo nekoliko dana nakon nesretnog poraza od Bayerna u osmini finala Lige prvaka. Pobijedili su Toskanci iako su gubili 1:0 sve do pola sata prije kraja ogleda. No, tada je na scenu stupio njihov prvi strijelac, reprezentativac Alberto Gilardino.

Prvo je izjednačio u 60. minuti, a veliko je slavlje gostima donio tri minute prije kraja svojim jedanaestim pogotkom u sezoni. Priču je u zadnjoj minuti nadoknade zaključio Stevan Jovetić pogotkom za 3:1.

Napoli je dosad na domaćem terenu imao šest pobjeda i sedam remija. Inter je ovdje odigrao 0:0, a Napoli se čudnovato spašavao protiv Milana i Rome. Protiv Milana su zabili dva pogotka u sudačkoj nadoknadi za 2:2, a protiv Rome jedan za također 2:2. No, za Gilardina nisu imali rješenja.

Učestala posrtanja Intera polako koristi njihov veliki gradski rival Milan.

"Nakon što smo doživjeli težak poraz od Manchester Uniteda, lijepo je znati da se za još nešto možemo boriti ove sezone. Inter je mnogo toga prokockao i sada je vrijeme da potpuno to iskoristimo", rekao je Leonardo i dodao:

"Moja momčad ima veliki pobjednički duh i dalje, a pokazat ćemo ga već u nedjelju protiv Chieva. Mnogo je još vremena ostalo do kraja sezone Serije A i očigledno je pred nama velika borba", završio je Brazilac.

Serie A, 28. kolo:

Napoli - Fiorentina 1:3 (Lavezzi 48 / Gilardino 60, 87, Jovetić 90)

Redoslijed: 1. Inter 59, 2. Milan 55 (-1), 3. Roma 52 (-1), 4. Palermo 46 (-1), 5. Juventus 44 (-1)..., 7. Napoli 41..., 10. Fiorentina 38...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.