verona - juventus 2:1

Gazzetta: Tudor je Allegriju održao lekciju. Takav trener bio je pomoćnik Pirlu

Foto: Guliver Image

VERONA je jučer u 11. kolu Serie A pobijedila Juventus 2:1 i izjednačila se s talijanskim velikanom na osmome mjestu s 15 bodova.

Momčad Igora Tudora odigrala je fantastičnu utakmicu, osobito u prvom poluvremenu, kad je potpuno nadigrala Juventus i golovima vrlo opasnog Giovannija Simeonea u 11. i 14. minuti stekla prednost koju je držala do samoga kraja, prije nego što je McKennie u 80. minuti smanjio na 2:1. Veronin golman Montipo je u 90. skinuo strašan udarac Paula Dybale i tako osigurao Veroni četvrtu uzastopnu domaću pobjedu.

Juve nije imao odgovor na Veroninu igru

Verona je igrala odličan nogomet na koji Juventus nije imao nikakvog odgovora. Gosti su malo stisnuli tek pred kraj, kad se Tudorova momčad umorila, ali nogomet koji je pokazala u prvih 45 minuta bio je na puno višem nivou nego što je sam nivo kluba. Brza u tranziciji, ubojita u napadu i pametna u obrani, Verona se branila bez ikakvih problema protiv bezidejnog Juventusa, a Tudorovu igru nahvalila je Gazzetta dello Sport, koja mu je dala ocjenu 8.

"Održao je lekciju Allegriju. Sve je napravio savršeno i njegova momčad imala je jasan plan igre, upravo ono što je strašno nedostajalo Juventusu. Paradoks je što je takav trener bio pomoćnik Andrei Pirlu u Juventusu", napisala je Gazzetta u opisnoj ocjeni hrvatskom treneru.

Bit će novi Ivan Jurić

"Tudor bi, po svemu sudeći, mogao postati novi Ivan Jurić, kojeg će sa zanimanjem pratiti veliki klubovi. S Veronom je dobio Romu, Lazio i Juventus, a jučer je na pitanje je li se u Italiji osjećao podcijenjenim, rekao da jest, ali da trenutačno uživa. Nesumnjivo je riječ o jednom od najzanimljivijih likova u ligi ove sezone", dodao je talijanski list u komentaru utakmice.

Za Tudora nema odmora. Već sljedećeg vikenda čeka ga još jedna teška utakmica, njegova Verona gostuje kod moćnog Napolija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.