GATTUSO PREPORODIO MILAN Bonaventura srušio Sampdoriju na San Siru

Foto: AC Milan

PETU pobjedu u posljednjih šest prvenstvenih utakmica (uz jedan remi) ostvario je Milan. Rossoneri su u 25. kolu Serie A srušili Sampdoriju na San Siru s 1:0 i nastavili se približavati pozicijama koje vode sljedeće sezone u Ligu prvaka.

Momčad Gennara Gattusa, u kojoj zbog ozljede nije bilo Nikole Kalinića, mogla je vodstva već u 7. minuti, ali je udarac Ricarda Rodrigueza iz penala obranio vratar Emiliano Viviano.

Međutim, u 13. minuti Viviano nije mogao spasiti goste. Davide Calabria je sjajno ubacio s desne strane u srce šesnaesterca, a Giacomo Bonaventura utrčao iz drugog plata i zabio za pobjedu. 

Ubrzo nakon toga zabio je i kapetan Leonardo Bonucci, ali je sudac Daniele Doveri uz pomoć VAR-a opravdano poništio njegov gol zbog zaleđa, dok je početkom drugog poluvremena Hakan Çalhanoğlu pogodio prečku.

Do kraja je Milan uspio sačuvati prednost i izjednačiti se sa Sampdorijom na šestom mjestu, a ima devet bodova manje od trećeplasirane Rome (gostuje joj u sljedećem kolu), sedam od četvrtog Intera (igra s njim 4. ožujka) te pet od Lazija, koji ima utakmicu manje protiv Verone (ponedjeljak od 20:45 sati). 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.