LIGE PETICE

Gasperini je u FIAT-u prepoznao Ferrari. Momčad je podigao uz Jordana i stolni tenis

PRIJE no što je Gian Piero Gasperini 2016. godine stigao na klupu Atalante, ta je momčad osam uzastopnih sezona provela daleko od gornjeg dijela ljestvice Serie A, jednu od njih i u drugoj talijanskoj ligi. Četvrto, sedmo i tri uzastopna treća mjesta rezultati su kluba pod njegovim vodstvom, a velike zasluge za to imaju stolni tenis i Michael Jordan.

Objasnio je tako Mattia Caldara prisjećajući se uzleta kluba koji je danas redoviti sudionik Lige prvaka, a bio je pod Gasperinijevim vodstvom i dvostruki finalist talijanskog kupa. "Atalanta je Ferrari, a vozi se kao da je FIAT 500", jedna je od rečenica koje je Gasperini rekao momčadi kad ju je preuzeo, prisjetio se Caldara koji je otkrio kako se promijenio mentalitet momčadi.

Jordanove motivacijske fraze

Svaka pobjeda, tvrdi Caldara, bila je popraćena Gasperinijevim podsjetnikom da cilj ove momčadi nije ostanak u ligi.

"Prikačio je motivacijske fraze u svlačionicu. Poput one Michaela Jordana da je postao uspješan jer je u više navrata podbacio. Naš se mentalitet mijenjao pred našim očima. Imali smo skromno iskustvo u Serie A, bili smo mladi i bez djece. Postavili smo stol za stolni tenis u sredinu svlačionice. Igrači bi dolazili sat i pol prije treninga, igrali bismo turnire. Tako smo postali obitelj i tako je krenuo Atalantin uzlet. Samo je pogled bio dovoljan i mi bismo se razumjeli. To je rijetkost u momčadima", dodao je.

Atalanta je i u ovoj sezoni u vrhu Serie A, na četvrtom mjestu iza Napolija, Milana i prvaka Intera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.