FUTSAL

Futsal: Hrvatski trener zamalo kreirao najveću senzaciju u povijesti Eura

Foto: Profimedia

FINSKA futsal reprezentacija kreirala je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti Europskih prvenstava. U svojem prvom nastupu odigrala je 3:3 protiv bivšeg dvostrukog prvaka Italije, a četiri sekunde prije kraja promašila je prazna vrata za potpuni šok.

Hrvatski trener na korak do najvećeg šoka u povijesti Eura

Finci su poveli već nakon 52 sekunde kada je precizan bio Henri Alamikkotervo. Douglas Nicolidi izjednačio je nakon dvije minute, a tim rezultatom otišlo se na odmor. Cainan De Matos zabio je za preokret, ali onda Finci fenomenalnim golovima ponovno dolaze u vodstvo. Ponovno je precizan bio Alamikkotervo, a nakon njega je kapetan Panu Autio pogodio rašlje s pola terena. 

Talijani su morali riskirati i ići na sve ili ništa te su u zadnjih pet minuta igrali s golmanom igračem. Pogodili su vratnicu dvaput, a sve do minutu prije kraja finski golman bio je nesavladiv. Ipak, 75 sekundi prije kraja De Matos je novim golom donio poravnanje. Talijani se nisu zadovoljili bodom.

I dalje su igrali bez golmana, a to im se skoro osvetilo kada su Finci 4 sekunde prije kraja ukrali loptu, ali su promašili prazan gol. Bez obzira na to što su na kraju uzeli "tek" bod, Finci su šokirali svijet. Reprezentacija koja do prije desetak godina nije ni postojala i kojoj je ovo bila prva utakmica na velikom natjecanju držala je na konopcima drugu najbolju reprezentaciju Eura u povijesti.

Izbornik Finske je hrvatska futsal igračka i trenerska legenda Mićo Martić, koji je dugo vremena bio izbornik i hrvatske reprezentacije, a radio je i u Italiji. U samo nekoliko godina je od momčadi iz trećeg plana stvorio konkurentnu momčad na najelitnijem natjecanju na svijetu.

Slovenci dvaput vodili pa propustili dokrajčiti favorita

U ranijem dvoboju u istoj skupini, Slovenija je remizirala protiv favoriziranog Kazahstana (4:4). Slovenci su u čak dva navrata vodili s dva gola razlike, ali su se Kazahstanci uspjeli vratiti u susret. Jedan od strijelaca za susjednu državu bio je i Matej Fideršek koji je dugo igrao u bivšem prvaku Hrvatske, makarskom Novom vremenu.

U idućem kolu Italija igra sa Slovenijom, a Finci će protiv Kazahstana tražiti novu senzaciju. Podsjećamo, turnir sutra počinje za Hrvatsku koja od 20:30 igra protiv Poljske. Direktan prijenos susreta bit će na HRT-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.