PREMIERSHIP

FULHAM - ARSENAL 0:3 Gosti se potukli prije utakmice pa slavili na startu prvenstva

Foto: Getty Images/Guliver Image

ARSENAL je u prvoj utakmici nove sezone Premiershipa pobijedio Fulham u gostima golovima Lacazettea, Gabriela i Aubameyanga.

Utakmica je imala rijetko viđenu uvertiru na zagrijavanju. Tijekom "ševe" Arsenalovih igrača Dani Ceballos je prečvrsto ušao u mladog Eddieja Nketiaha koji mu je nešto prigovorio, a Španjolac ga je odgurnuo. Par trenutaka kasnije Nketiah je napucao Španjolca, nakon čega su se počeli naguravati, ali su veću tučnjavu spriječili suigrači.

No, kad je utakmica počela Arsenal je puno bolje funkcionirao. Već u 9. minuti Alexandre Lacazette je iskoristio smušenost u Fulhamovoj obrani i s nekoliko metara ugurao je loptu u praktički prazan gol.

Fulham se teško nosio s razigranim i vrlo organiziranim Arsenalom, a susret je u 49. minuti prelomio bivši Dinamov stoper Gabriel Magalhaes. Willian je ubacio iz kornera, a debitant u Arsenalovoj obrani je glavom zabio kroz noge golmana za 0:2.

Grafika: SofaScore

Treći gol Arsenala bila je krasna akcija. Dugo su gosti izvlačili igrače Fulhama na svoju polovicu, a onda je munjevitom loptom Willian pronašao Aubameyanga koji se lijeve strane ulazi u šesnaesterac i prekrasnim udarcem pogađa suprotne rašlje za 0:3.

I Willian i Gabriel, novi Arsenalovi igrači, odigrali su vrlo dobru utakmicu, a Mikel Arteta je u nekoliko mjeseci od potpuno razbijene momčadi složio vrlo dobru i organiziranu ekipu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.