SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Francuzi odigrali za Norvežane. Evo kako će ih nagraditi najbolji norveški rukometaš

Foto: EPA

RUKOMETNA reprezentacija Norveške strahovala je do posljednje utakmice u skupini hoće li proći u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. 

Uoči utakmice Portugala i Francuske postojalo je nekoliko kombinacija kako će se završiti natjecanje u skupini. Portugal je minimalnom pobjedom prolazio kao drugi, a Francuzi kao prvi. S pobjedom od tri do šest pogodaka razlike Portugalci bi prošli kao prvi, a Francuska kao druga. Da je Portugal pobijedio sa sedam pogodaka razlike, Norveška je prolazila kao druga, dok bi Francuska ispala. Pobjedom Francuske, dalje bi umjesto Portugala prošli Norvežani.

Zbog toga je Sander Sagosen, koji je donedavno igrao za francuski PSG, obećao Francuzima da će ih voditi na večeru ako dobiju Portugalce. Na kraju će to morati i napraviti jer su Francuzi slavili 32:22.

"Izuzetno sam sretan. Bilo bi užasno da smo već u ponedjeljak morali ići kući", rekao je Sagosen koji prvo nije htio gledati odlučujuću utakmicu, ali je na kraju sa suigračima ispratio okršaj Francuza i Portugalaca te burno proslavio trijumf Francuske.

Luc Abalo, legendarni francuski krilni rukometaš, odmah nakon utakmice poručio je Sagosenu da će on naručiti neki norveški specijalitet.

"Sretni smo zbog Sagosena i Norvežana. Nadam se da se vidimo u finalu. Sviđa mi se norveška reprezentacija i drago mi je što smo im mogli pomoći", dodao je Abalo koji nosi dres norveškog Elveruma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.