Fourcade osvojio zlato u biatlonu na SP-u, legendarni Bjorndalen stigao do 45. medalje

Foto: Hina

NAJBOLJI biatlonac svijeta, Francuz Martin Fourcade, obranio je naslov svjetskog prvaka u dohvatnoj utrci održanoj na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Hochfilzenu, srebro je osvojio Norvežanin Johannes Thingnes Bo, a do svoje 45. medalje došao je i legendarni 43-godišnji Ole Einar Bjornadalen koji je završio na trećem mjestu. 
Fourcade je imao jedan promašaj i do zlata stigao s 22,8 sekundi prednosti pred Johannesom Thingnesom Boom koji je imao tri promašene mete, a 25,6 sekundi nakon Fourcadea do cilja je stigao i Ole Einar Bjorndalen te osvojio broncu.
 
Fourcadeu je ovo rekordna, 11. pobjeda u ovoj sezoni te treća medalja na prvenstvu. Osvojio je srebro u mješovitoj štafeti i broncu u sprintu. No na ljestvici osvajača medalja na svjetskim prvenstvima francuski biatlonac još uvijek mnogo zaostaje za 43-godišnjim Bjorndalenom. Norvežanin je u nedjelju osvojio svoju 11. broncu, a već ima 20 zlata i 14 srebrnih odličja, što je ukupno 45 medalja, dok ih je Fourcade za sada skupio 23 - 11 zlatnih, 9 srebrnih i tri brončane.
Za dvostruko slavlje u domu Bjorndalenovih pobrinula se Norvežaninova supruga, Bjeloruskinja Darija Domračeva, osvojivši srebrno odličje u dohvatnoj utrci biatlonki. Domračeva je bila bez promašaja, ali je ipak zaostala 11,6 sekundi za novom svjetskom prvakinjom Njemicom Laurom Dahlmeier koja je promašila jednu metu. Broncu je s tri promašaja i zaostatkom od 16,6 sekundi osvojila Čehinja Gabriela Koukalova.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.