FIFA i Južna Afrika odahnule: Prekinut štrajk 70 tisuća radnika na stadionima koji je prijetio SP-u!

ŠTRAJK građevinskih radnika u Južnoafričkoj Republici, domaćinu Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine, u srijedu je napokon obustavljen.

Višednevni štrajk prijetio je dovršenju pet stadiona na kojima će se igrati utakmice svjetske smotre, no u srijedu je napokon postignut kompromis.

Radnici su tražili povećanje plaće od 13 posto, poslodavci nisu htjeli pristati na više od 11.5 posto, ali na kraju su se našli na 12 posto. Oko 70 tisuća radnika sada se može vratiti na posao, na radost Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kojoj se nove zavrzlame oko radova u Južnoafričkoj Republici nisu nimalo svidjele.

"Štrajk građevinskih radnika je prekinut. Radnici će se sutra javiti na svoja radna mjesta. Nadamo se da su građevinske tvrtke naučile lekciju" trijumfalno je objavio glasnogovornik Nacionalnog sindikata Shane Choshane, zaključivši:

"Potreba da stadioni hitno budu dovršeni, kako bi pokazali svijetu da Afrika može organizirati Svjetsko prvenstvo, mogao bi biti jedan od faktora koji je naveo poslodavce da ipak pristanu na povećanje plaća."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.