Esport

FIFA 18 odlično predvidjela prvu fazu Svjetskog prvenstva, evo što nas očekuje dalje

Screenshot: FIFA 18

ZAVRŠILO je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Sjajna je to prilika da provjerimo koliko je toga pogodila službena simulacija EA Sportsa provedena na FIFA 18 World Cup modu početkom lipnja, a rezultati su iznenađujući.

>FIFA 18 zna tko osvaja Svjetsko prvenstvo i Zlatnu kopačku u Rusiji

>Strašna momčad koja propušta Svjetsko prvenstvo: Zaigrajte s njom na FIFA-i 18

Od 16 reprezentacija koje će se natjecati u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji popularna je igra točno predvidjela 13, i to uglavnom točan poredak u skupini. Samim tim i većina parova u osmini finala je ispala točno. No ima i nekih propusta. Ni videoigra nije mogla predvidjeti da će Njemačka ispasti već u prvom krugu pa je najveće iznenađenje prvenstva tako iznenadilo i FIFA-u 18. 

Evo kako izgleda simulacija u FIFA-i 18.

Screenshot: EA Sports

Jedini potpuno promašeni par u simulaciji je Njemačka i Kostarika, nakon što se spomenute reprezentacije nisu uspjele plasirati u sljedeću fazu natjecanja. Par koji ćemo gledati umjesto tog čine Švedska i Švicarska. Druge dvije pogreške su prolazak Poljske, koja se uz lošu igru i tri boda oprostila od natjecanja, i kriva pozicija Švedske koja je osvojila prvo mjesto u skupini F. Brazil će umjesto Švedske igrati protiv Meksika, dok će protivnik Belgije u osmini finala biti Japan. Ovako zapravo izgleda osmina finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Foto: Index

Uzmemo li u obzir da se radi o simulaciji u videoigri i Svjetskom prvenstvu na kojem smo vidjeli brojna iznenađenja, rezultat simulacije je zapravo jako dobar. FIFA 18 je predvidjela da će Hrvatska ispred Argentine izboriti prvo mjesto u skupini, kao i da će Španjolska završiti ispred Portugala. 

Mnogi bi prije početka otpisali Rusiju za prolazak u drugu fazu natjecanja te umjesto domaćina tamo poslali Salaha i Egipat, ali u simulaciji je i to dobro pogođeno. 

Međutim, najveći problem čitave priče je ispadanje Njemačke koja je prema simulaciji trebala igrati finale, a umjesto toga već se oprostila od Svjetskog prvenstva. U videoigri svjetski prvaci postali su Francuzi, koji još uvijek mogu napraviti veliki rezultat, ali očekuje ih pakleni ždrijeb u svakom slučaju. Reprezentacija Hrvatske u simulaciji je zapela među najboljih osam, a s natjecanja ih je ispratila Španjolska pobjedom 1:0. No kako možemo primijetiti, ni FIFA 18 ne može predvidjeti sve ishode. 

Rakitić najavio dvoboj s Danskom Hrvatska se priprema za Dansku Predstavljanje reprezentacija: Danska

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.