Ferrari želi vratiti čovjeka koji je postavio temelje Mercedesove dominacije

Foto: Getty Images/Guliver Images

FERRARI u svoju F1 momčad želi vratiti Rossa Brawna u pokušaju da najuspješniju momčad u povijesti Formule 1 vrati na puteve stare slave.


Nakon nekoliko sastanaka koje su održali Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne i šef F1 momčadi Maurizio Arrivabene, donešene su odluke koje bi trebale promijeniti Ferrarijev pristup F1 projektu.

Marchionne se izravno obraćao inženjerima kako bi shvatio koji je dugoročni potencijal njihovog aktualnog bolida SF16-H, a jedna od ideja je i mogući povratak Rossa Brawna koji bi se vratio u konzultantskoj ulozi.

Brawn je bio vitalan kotačić nezaustavljivog Ferrarijevog stroja koji je mljeo protivnike početkom novog tisućljeća, a navodno je isprve odbio Ferrari i odlučio ostati izvan Formule 1.

Britanac nema namjeru putovati s momčadi na svaku utrku niti se F1 posvetiti u tolikoj mjeri, ali Ferrari ne odustaje i želi ga barem u konzultantskoj ulozi.

Brawn je uoči 2009. kupio Hondinu F1 momčad koja se na kraju 2008. povukla zbog globalne ekonomske krize i loših rezultata, a zahvaljujući spretnoj interpretaciji tehničkog pravilnika i Mercedesovim motorima osvojio je oba naslova u jedinoj sezoni momčadi Brawn GP.

Mercedes je uoči 2010. kupio Brawn koji je ostao u momčadi i položio temelje današnjih uspjeha, a na kraju 2013. odlučio se povući iz Formule 1.

 


 
Brawn je u nedavnom intervjuu za Sky Sports F1 izjavio da definitivno ne misli biti u potpunosti posvećen Formuli 1 ukoliko uopće dođe do njegova povratka.

"Kad sam bio u F1 to je bilo na bazi 24/7, ali više nisam siguran želim li to ponoviti. Nikad ne reci nikad, ali prilično sam zadovoljan onime što radim i trenutno ne vidim ništa što bi me držalo motiviranim i zainteresiranim".

Ferrari je posljednji vozački naslov osvojio 2007., a konstruktorski 2008.

Raikkonen je trenutno treći u poretku vozača s 106 bodova, a Vettel je peti s 98 bodova. Ferrari je drugi, 131 bod iza Mercedesa, ali samo šest ispred Red Bulla.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.