Esport

Evo kako će izgledati prvo esport natjecanje najjače lige svijeta

FOTO: EPA-EFE

KRAJEM ožujka igra se završnica prve sezone ePremier League, službenog esport natjecanja u FIFA-i 19, Premiershipa u kojem će se natjecati 40 igrača i svih 20 premierligaških klubova. Gledatelji će natjecanje moći pratiti na Sky Sportsu, ali i digitalnim kanalima lige.

>Google predstavio svoj Netflix za videoigre

ePremier League došla je do posljednje faze. Tijekom veljače i ožujka klubovi su uglavnom na svojim stadionima organizirali natjecanja kako bi odabrali svoje predstavnike za prvu sezonu. Jedini preduvjet je bio da su igrači iz Ujedinjenog Kraljevstva te stariji od 16 godina. Svaki klub će predstavljati dva igrača, po jedan za PlayStation 4 i Xbox One konzolu, a u te dvije divizije bit će podijeljeno i samo natjecanje. Najboljih 40 će se 28. i 29. ožujka u Londonu boriti za titulu pobjednika i vrlo vrijedne Global Series bodove, ali i novčanu nagradu koja još nije objavljena.

Foto: FIFA 19 Global Series

Veliki favorit za osvajanje turnira je Liverpoolov Donovan "F2Tekkz" Hunt, najbolje rangirani FIFA 19 igrač na svijetu, koji je ove sezone već osvojio pet velikih FUT Champions turnira. Među brojnim sjajnim igračima ističe se dvojac Chelsea Ryan "Hashtag" Pessoa i Jas "Jas1875" Singh, koji zajedno čine jedan od najbolje rangiranih parova na natjecanju te imaju bogato iskustvo na velikim FIFA turnirima. Favoritima bi mogli planove pokvariti igrači Tottenhama Kylem "Lyricz" Edwards i Simon "Zimme" Nystedt koji čine kombinaciju dobre forme i iskustva te su obojica dobro rangirani na svojim konzolama. 

Foto: ELEAGUE

Ovako izgleda kompletan popis igrača svih klubova:

Fulham - Diogo Mendes (Xbox One), Jarvis Denham (PS4)
Brighton & Hove Albion - Ryan Caister, Dan Hilliard

AFC Bournemouth - Marc Marley, Craig JC
Southampton - Reece Rusher, Owen Venn
Chelsea - Ryan Pessoa, Jas Singh
Tottenham Hotspur - Kylem Edwards, Simon Nystedt
West Ham United - Jamie Rigden, Gledis Rustemi
Crystal Palace - Michael Faria, Damian Augustyniak
Cardiff City - Rhys Griffiths, Luke Mcilwee-Davies
Arsenal Tassal Rushan, Curtis Poole
Liverpool - Donovan Hunt, Dariosh Krowner
Wolverhampton Wanderers - Joe Evison, Torin Page
Everton - Dan Potts, Simon Duxbury
Manchester City - Connor Keys, Kai Wollins
Leicester City - Alex Shaw, Charanpreet Dhinsa
Manchester United - Josh Jones, Kyle Leese
Newcastle United - Jake Simpson, James Greene
Huddersfield Town - Thomas Painter, Jordan Croft
Burnley - Turf Bradley, Colston Sheikh Iqbal
Watford - Luke Carpenter, Adam Ryan

ePremier League samo je jedno u nizu natjecanja koje organiziraju svjetski i europski nogometni savezi poput eBundeslige i eMLS-a. Tendencija je to kompletiranja esport sustava u FIFA-i 19 za nogometne klubove. Ove će se godine prvi put održati i eNationas Cup na kojem će se u FIFA-i 19 natjecati najbolji igrači iz 20 zemalja svijeta u organizaciji svjetske krovne nogometne organizacije. Liga prvaka će također uskoro dobiti esport inačicu, a izgledno je kako ćemo u tom natjecanju vidjeti najbolje igrače iz nacionalnih FIFA 19 liga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.