Englezi bijesni na suca koji je za njih svirao dva penala. Neville: On je sprdačina

Foto: Profimedia

ENGLESKA se sedmi put oprostila od Svjetskog prvenstva u četvrtfinalu. Sinoć ju je u Kataru pobijedila Francuska 2:1 nakon što je Harry Kane u 84. minuti promašio penal za izjednačenje. Bio je to drugi penal koji je brazilski sudac Wilton Sampaio sudio za Engleze na utakmici, a Kane je prvi uspješno realizirao.

Unatoč tome, mnogi Englezi vide upravo suca kao glavnog krivca za ispadanje. Oba penala dosudio je apsolutno opravdano, ali Englezi smatraju da je cijelo vrijeme imao nejednak kriterij te da je Francuzima dopuštao puno grublju igru. Čak je i Gary Neville, stručni komentator i bivši reprezentativac Engleske, ustvrdio da je "sudac sprdačina".

Među aktualnim reprezentativcima najoštriji prema sucu bio je Harry Maguire, koji je rekao da se nada da će Brazilac priznati da je loše odradio posao u ovako velikoj utakmici.

Maguire: Baš loše je sudio. Nadaš se da će barem neka odluka biti ispravna, ali...

"Velike odluke išle su protiv nas, mnogo velikih odluka. Sučevo odlučivanje kroz cijelu utakmicu bilo je vrlo loše. Nas igrače uvijek se kritizira kad odigramo loše, bilo bi lijepo da on istupi i kaže misli li da je dobro odradio utakmicu", rekao je Maguire.

"U prvom poluvremenu napravili su pet ili šest ranih prekršaja koje je propustio svirati, a prije prvoga gola bio je čisti prekršaj na Saki. Veliki trenuci, velike odluke, Nadaš se da će neke biti ispravne, ali nažalost ovaj put nisu", objasnio je Maguire.

"Sudac je imao noćnu moru od utakmice, bio je sprdačina. Ne kažem da je jedini krivac za poraz jer će ljudi reći da su to isprike, ali bio je baš jako loš", rekao je Neville.

Lineker: Budimo ponosni

S druge strane, legendarni Gary Lineker nije se vadio na suca niti kritizirao englesku reprezentacije. "Unatoč slomljenom srcu, trebalo bismo biti jako ponosni na ovu mladu englesku momčad. Talentirani su, daju sve od sebe, imaju prave vrijednosti i priznanje su našem sportu i našoj zemlji. U ovakvim trenucima podjele, oni su primjer svima i oni će pobijediti", napisao je Lineker na Twitteru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.