Embiid je izbjegao duel s Jokićem. Pogledajte što je napravio drugom balkanskom asu

Foto: Profimedia

PHILADELPHIA je na svom terenu pobijedila Dallas 116:108 i tako ga dodatno udaljila do play-ina. Utakmica najavljivana kao velik obračun zvjezdanog dueta pripala je povratnicima nakon ozljeda, Joelu Embiidu i Jamesu Hardenu. Prvi je vodio Sixerse s 25 poena, devet skokova tri asistencije te po jednom ukradenom loptom i blokadom. Drugi je dodao 15 poena i 12 asistencija.

S druge strane, Luka Dončić i Kyrie Irving opet su izgubili važnu utakmicu, čak devetu od 13 koje su igrali zajedno otkako je Irving došao tradeom iz Brooklyna, i to nakon što su u prvom dijelu imali 12 poena prednosti. Dončić je bio najbolji kod Mavsa s 24 poena, 10 skokova i osam asistencija. Irving je ubacio 23 uz šest skokova i pet asistencija.

Blokada kojom je vjerojatno okončana sezona Dončića i Dallasa

Navedena jedina blokada najveće zvijezde Sixersa bila je nad najboljim igračem Mavsa. Osim što je bila efektna, prelomila je meč. Naime, minutu prije kraja, pri vodstvu Sixersa od sedam razlike, Dončić je prodorom došao pod njihov koš kako bi polaganjem smanjio zaostatak i ostavio Dallas u igri. Međutim, Embiid je doletio i sjajno mu opalio blokadu. Tako je Sixersima donio povijesnu 50. pobjedu. Od 2001. i ere Allena Iversona Sixersi ih nisu toliko ostvarili u manje utakmica. Spomenute sezone došli su do NBA finala, a njihova prva zvijezda bila je MVP.

Izbjegao je velik duel s Jokićem, ali je zato igrao kao MVP protiv druge balkanske superzvijezde

Embiid je sada u velikoj borbi s Jokićem za naslov najkorisnijeg igrača najjače lige, a meč s Dallasom igrao je nakon što je kontroverzno zbog oporavka propustio, a mnogi tvrde i izbjegao okršaj s Jokićem. Ovo je intrigantno jer je Embiid posljednje dvije sezone od Jokića izgubio utrku za titulu MVP-ja, a na kraju regularnog dijela ove sezone njihov obračun smatrao se odlučujućim o tome hoće li Jokić i treći put zaredom biti najkorisniji ili će ga Embiid skinuti.

No protiv drugog balkanskog superstara Embiid se nije oporavljao ili skrivao. Prvo je tricom izjednačio na 103:103, a potom s poludistance zabio još jedan važan koš, da bi Dončića dotukao spektakularnom blokadom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.