Dvostruki NBA All-Star srušio mit o Nikoli Jokiću: "On to ne radi, to mi se sviđa"

Foto: EPA-EFE

CENTAR Miami Heata i dvostruki NBA All-Star Bam Adebayo u novom podcastu, koji vode bivši Miamijevi igrači Udonis Haslem i Mike Miller, rekao je da je najteži igrač za čuvanje u NBA ligi Nikola Jokić. Dvostrukog MVP-ja i aktualnog prvaka te MVP-ja finala posebno je pohvalio zbog toga što ne glumata na terenu, nego uvijek ide punom snagom.

Jokića, kao i mnoge europske košarkaše, nepravedno prati glas "flopera", čovjeka koji pokušava odglumiti prekršaj, ali Adebayo je srušio taj mit. "Ono što mi se najviše sviđa kod njega je to što ne 'flopa'. Mislim, svi pokušavaju naglasiti kontakt, ali osim toga, ne pokušava iznuditi 16-17 slobodnih bacanja, nego uvijek želi zabiti koš", rekao je centar Heata.

Jokić je jedan od najčešće fauliranih igrača u NBA ligi, ali jedva je među prvih 20 po broju izvedenih slobodnih bacanja (6.3 po utakmici), s gotovo upola manje pokušaja od vodećeg, aktualnog MVP-aj Joela Embiida (11.6). Jokić na svakoj utakmici nosi dokaze o tome koliko ga udaraju jer su mu ruke vječno pune ogrebotina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.