Dumitru Mitu prodavao maglu Rumunjima: Hajduk bi bio jedva deseti ovdje, ali ima opasne navijače

NEKADAŠNJI igrač Osijeka, Dinama i Rijeke Rumunj Dumitru Mitu najavio je predstojeći ogled bukureštanskog Dinama i Hajduka i to ne baš lijepim zapažanjima. Hajduk bi tako bio jedva među deset u rumunjskoj ligi, a njegovi navijači siju teror po Dalmaciji.

"Dinamo mora iskoristiti prvu utakmicu u Bukureštu, inače će jako teško proći dalje. Uzvrat će se igrati u Splitu pred 40 tisuća navijača, a neki od njih su pravi fanatici, koji doslovno guraju svoju momčad ka pobjedi", rekao je u razgovoru za rumunjske medije Dumitru Mitu.

"Navijači u Rumunjskoj i u Splitu uopće se ne mogu staviti u istu rečenicu. Neki od njih u Splitu bi ubili samo da Hajduk pobijedi", figurativno je objasnio nekadašnji Dinamovac Dumitru Mitu.

Mitu ističe kako nikada ne bi ljetovao u Dalmaciji jer se boji fanatičnih navijača Hajduka koji bi ga vjerojatno napali, njega i njegovu obitelj...

"Iako je Dalmacija jedan od najljepših krajeva Hrvatske, iskreno nikada ne bi išao tamo ljetovati, jer se bojim da bi napali mene i moju obitelj. Zabio sam tamo nekoliko golova u dresu Dinama, Rijeke i Osijeka i sigurno da nisam omiljen na tom području.

Hajduk je, kaže, dobar klub, ali u Rumunjskoj bi se jedva ugurao među deset najboljih.

"Hajduk je favorit za naslov prvaka u Hrvatskoj predstojeće sezone, međutim u Rumunjskoj bi se jedva ugurao među prvih deset. On je po kvaliteti negdje u razini Brasova, srednje kvalitete. Istina imaju nekoliko dobrih igrača poput Ibričića i braće Sharbini, dok im je najslabiji dio momčadi obrana", za kraj će.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.