"Do 76. minute smo bili u nestvarnoj bajci, ali u Hrvatskoj nismo izgubili rat nego bitku"

"GRUZIJA je u Splitu doživjela drugi uzastopni poraz, ali dok bi prijašnjih godina to bio nastavak prakse, pod Ketsbaijom je to iznimka, a ne pravilo, iako smo gostovali kod velikih favorita kvalifikacijske skupine" pišu gruzijski mediji nakon što je njihova reprezentacija u Hrvatskoj u posljednjih 15 minuta propustila ostvariti i drugu pobjedu nad Hrvatskom u tri mjeseca.

Kolege iz Gruzije ističu kako se njihova reprezentacija nema čega stidjeti nakon časnog poraza u Splitu: "Poraženi smo, ali izgubili smo bitku a ne rat. Ketsbaia i njegova reprezentacija nastavljaju borbu za odlazaka na Euro 2012. Izbornik je zbog ozljeda i kartona bio prisiljen izostaviti čak četiri igrača iz prve momčadi, pa je tako debitirao i 21-godišnji branič Gia Grigalava."

Napominju ono što je bilo poznato i prije meča, a i što je sam Ketsbaija ponovio po slijetanju u Split: "Njegov izbor igrača i taktike za Hrvatsku nije bio nikakvo iznenađenje; u sastavu je bilo sedam defenzivno orijentiranih igrača, a igra je potpuno prepuštena tehnički superiornim Hrvatima, dok su Gruziji ostajale rijetke kontre."

"U 16. minuti dogodilo se čudo nad čudima kada je Siradzeov centaršut Kankava pospremio u mrežu, jer ni prije ni poslije toga gruzijski igrači nisu uspjeli poslati loptu u okvir gola. Ali ni Hrvati u prvom poluvremenu nisu zaprijetili nijednom osim Modrićevim pokušajem, koji je kao i skoro sve u drugom dijelu skinuo sjajni Loria na golu."

"U drugom poluvremenu smo odlično čuvali prednost pred jalovom nadmoći Hrvata, sve dok njihove zamjene Dujmović i Kalinić nisu donijele potpuni preokret, kojem su pomogle i dvije jedine neopreznosti naše obrane i Ketsbajina bajka je bila gotova. Anandize je trebao biti joker, ali nije nas mogao vratiti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.