TENIS

Đoković nakon teškog poraza: Nije mi se igralo jer je umro Amfilohije

Foto: EPA

PRVI TENISAČ svijeta Novak Đoković nakon iznenađujućeg poraza od Lorenza Sonega kazao je da je na njega loše utjecala smrt mitropolita Amfilohija.

Đoković je poražen uvjerljivim rezultatom 6:2, 6:1 od 42. tenisača svijeta. Srpski tenisač imao je samo 7 winnera i čak 25 neprisiljenih pogrešaka, što mu se rijetko kada dogodilo. Na početku meča se vidjelo da nešto nije u redu kada je dozvolio dva breaka i odmah zaostao 4:0.

Grafika: Sofascore za IndexSport

"Jako tužan dan"

Nakon poraza je kazao da je iza sebe imao tužan dan i da je na njegovo raspoloženje utjecala smrt mitropolita Amfilohija.

Mitropolitu Amfilohiju potvrđena je zaraza koronom početkom listopada, a prije deset dana dobio je i prvi negativan test na virus. Tada su srpski mediji objavili da je Srbija pomogla Crnoj Gori u njegovom liječenju i da je imao blage simptome, ali i upalu pluća.

"Ovo je jako tužan dan. Poštovani mitropolit Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i netko tko je služio kao neka vrsta zvijezde vodilje za srpski pravoslavni narod i srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vrijeme blizu njega i osjetim predivnu energiju koju je on posjedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina. Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sjećamo njega i da s osmjehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u posljednje vrijeme, koje je bilo jako turbulentno vrijeme u Crnoj Gori. Naravno, iz političkih razloga", rekao je Đoković.

"Idem se spremiti za London"

Mitropolit Amfilohije bio je jedan od najmoćnijih ljudi u Crnoj Gori, a vjeruje se da je upravo on okupio prosrpsku koaliciju Za budućnost Crne Gore i na njeno čelo stavio Zdravka Krivokapića, koji je dobio mandat za sastavljanje nove crnogorske vlade. On je također nedavno u manastiru Ostrog okupio čelnike nove vlasti, od kojih je tražio da podrže Krivokapića za premijera.

"Iskreno, i nije mi se igralo. Nije toliko utjecala tužna vijest. Jest utjecala, ali nije u tolikoj mjeri da zbog toga baš i ne mogu igrati. Međutim, generalno mi se jednostavno nije igralo. Odradio sam ono što sam želio odraditi i zbog čega sam došao. Jako čudan dan. Tako je kako je. Nastavljam dalje, okrećem novu stranicu. Sada ću malo biti s obitelji, vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušat ću tamo završiti snažno i na najbolji mogući način", kazao je prvi tenisač svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.