TENIS

Đoković otkrio na proglašenju za najboljeg na svijetu: Želio sam napustiti tenis

Foto: Gulliver / Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ je proglašen najboljim sportašem svijeta za 2018., godinu u kojoj je izveo fantastičan povratak. Jedan od najboljih tenisača u povijesti dobio je nagradu Laureus, popularno nazivanu sportski Oscar. To mu je četvrta takva nagrada u karijeri.

U konkurenciji za nagradu bio je i Luka Modrić, kao i LeBron James, Lewis Hamilton, Kylian Mbappe i Eliud Kipchoge.

Đokoviću je nagradu uručila nekadašnja slavna tenisačica Monika Seleš, kojoj se pobjednik obratio:

"Velika je čast dijeliti ovu pozornicu s princom Albertom od Monaka i Monikom Seleš. Snovi su počeli s tobom i tvojom karijerom. Jelena Genčič je bila zaslužna za to, ona je imala utjecaj na moj život više od ikoga, osim mojih roditelja, naravno. Monika, znam sve o tebi, ideš u 21:30 u krevet, ne piješ Coca-Colu, zdravo se hraniš, bila si mi inspiracija."

Objasnio je koliko mu znači ova nagrada:

"Živim po filozofiji - ne očekuj ništa i dobit ćeš sve. Večeras je bilo puno sportaša na ovoj svečanosti. Mnogi su mi zagrijali srce svojim pričama, dokazali da sport šalje univerzalnu poruku svima. Nelson Mendela je bio u pravu kada je rekao da sport može promijeniti svijet."

Otkrio je da je njegova supruga Jelena najzaslužnija za njegov povratak.

"Želim zahvaliti svojoj supruzi Jeleni. Pomogla mi je kada sam pomišljao napustiti tenis, nisam nalazio sebe u tim trenucima, trebalo mi je da se vratim. Od Roland Garrosa 2016. sam imao taj problem, kada sam osvojio zlatni slam." 

Pričao je o problemima koje mu je uzrokovala ozljeda, ali i o samospoznaji koju je zbog nje doživio:

"U ove tri godine puno sam lekcija naučio o sebi, o životu. Bio sam nestrpljiv vratiti se poslije operacije, ali zaista sam bio i jako blizu toga da ostavim reket, a sada stojim ispred vas i pričam ovu priču. U tim trenucima treba naći vjeru, motivaciju i hvala vam za ovu divnu večer."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.