Đoković: Alcaraz me razbio. Osjećam da nisam na nivou njega i Sinnera

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ održao je konferenciju za medije nakon poraza od Carlosa Alcaraza u finalu Wimbledona s 3:0 u setovima. Đoković je priznao da je Alcaraz bio bolji od njega u svakom segmentu igre te je rekao kako osjeća da trenutno nije na nivou svog današnjeg protivnika i Jannika Sinnera, prvog igrača svijeta.

Đoković: Alcaraz je bio bolji u svakom aspektu

"Mogu analizirati meč, ali sveukupno sam danas bio inferioran. U jednom trenutku sam se malo uspio podići, uključila se publika, dala mi je snage. Alarm je bio kada nisam imao dovoljno poena na svoj servis. Njega nisam vidio nikada da tako dobro servira. Zaista mislim da je bio bolji u svakom aspektu, u kretnji, udarcima, servisima", rekao je Đoković, koji je u lipnju operirao koljeno.

"Sve sam napravio da se pripremim. Da mi je netko rekao da ću igrati finale, prihvatio bih to. Osjećam se razočarano što sam izgubio 3:0, ali je uspeh što sam igrao finale. Izgubio sam od najboljeg igrača na turniru. Uvijek mogu biti samokritičan, naći nešto što sam mogao bolje napraviti, ali nisam siguran da bi to nešto promijenilo u meču. U statistici bio je bolji u svemu", dodao je.

"Osjećam se da nisam na nivou Alcaraza i Sinnera"

"Olimpijske igre i US Open su mi glavni i nadam se da mogu biti najbolji na ta dva turnira. Danas sam igrao protiv najboljeg na svijetu uz Jannika, imam osjećaj da nisam na tom nivou trenutno. Da bih njih pobijedio, morat ću biti bolji. Normalno, u ovakvim situacijama ustajem i pokušavam biti što bolji", poručio je srpski tenisač i nastavio:

"Kažu da je razlog poraza to što nisam pokazivao emocije, ali to ne može biti razlog. Nekada želiš izbaciti nešto, a nekada pokušavaš naći balans i zadržati fokus. Sad možemo nagađati, da sam ja početkom drugog seta počeo vrištati i svađati se s ljudima, da bi mi to pomoglo... Sumnjam. Ne želim tražiti izgovore za meč danas, koji je bio na njegovoj strani, dominacija, svaka mu čast. Sportski rečeno, razbio me je."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.