Dječak koji je srušio vladara Italije: Gol posvećujem baki, djedu, stricu i strini, svi su navijači Juvea

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUVENTUSOV PORAZ u Serie A zadnjih pet sezone nije vijest, nego senzacija, a autor ove posljednje je senzacionalni Milanov klinac Manuel Locatelli (18), koji je krasnim golom, jedinim na utakmici, na San Siru srušio neprikosnovenog prvaka.

Zabio je u 65. minuti golčinu tako što je vanjskom opalio loptu koja je prohujala pored Buffona i od prečke se odbila u mrežu, ali i nakon utakmice nije vjerovao u to: "Još ne uspijevam shvatiti što sam napravio: Zabio sam onakav gol najboljem golmanu na svijetu, za pobjedu protiv nedodirljivog prvaka i lidera, od kojeg smo sada udaljeni samo dva boda."
 
Uslijedila je posveta gola dosadašnje karijere: "Poklanjam ga baki i djedu, stricu i strini te rođacima. Inače, oni svi su navijači Juventusa!", otkrio je junak Milana te dodao još jednu posvetu: "Predsjedniku Silviju Berlusconiju, koji me želio u prvoj momčadi."

Cijela Italija pita se koja je tajna golgeterskih uspjeha mladog veznjaka, jer ključni zgoditak za veliko slavlje postigao je tek drugim udarcem na gol otkako igra u Serie A. Njegov prvi šut na vrata među talijanskom elitom, također je prije tri tjedna završio u mreži i opet za važnu i tijesnu pobjedu, 4:3 protiv Sassuola.
 
"Moja tajna? Imam sreće. Ma samo želim ovako nastaviti i jedva čekam vidjeti gol Juveu na snimci!"
 
Je li Milan, predvođen klincima, nakon ove pobjede i dolaska tako blizu iskusnom i na trofeje naviknutom Juveu, sada izazivač u borbi za Scudetto?
 
"Pobijedili smo u bitci, ali rat tek počinje."

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.