VRATIMO PALČIĆE U PETROVU

Dječak je htio Palčićima pokloniti loptu Ryana Giggsa. Uslijedila je prekrasna priča

Foto: Screenshot

HUMANITARNA akcija "Vratimo Palčiće u Petrovu" koju je pokrenula udruga "Dinamo to smo mi" u punom je zamahu.

Podsjećamo, udruga je odlučila pomoći Klubu roditelja nedonoščadi “Palčići” pri nabavi potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, gdje su nakon potresa u Zagrebu vraćeni. U toj akciji aktivirali su najbolje hrvatske sportaše diljem Hrvatske, Europe i svijeta čije će sportske rekvizite uskoro nuditi na tomboli.

Na Facebooku su otvorili grupu  kako bi pravovremeno informirali sve zainteresirane oko vijesti vezanih uz akciju, ali vjerojatno nisu ni sanjali kojom brzinom će se ova priča zakotrljati. U samo nekoliko dana u grupu je ušlo preko deset tisuća ljudi koji su samonicijativno pokrenuli kampanju u kojoj nude vlastite sportske rekvizite, dresove i ostale memorabilije, a sav novac uplaćuje se na račun Palčića.

Dosad su održane preko dvije stotine aukcija čiji broj svakog dana raste. U moru lijepih priča o empatiji, nesebičnosti i ljudskosti u toj grupi jučer smo vidjeli daleko najljepšu. 

Jedan dječak koji boluje od Downovog sindroma na aukciju je ponudio nogometnu loptu koju mu je potpisao veliki Ryan Giggs prilikom svog posjeta Udruzi za Down sindrom u Zagrebu. 

Ljude je oduševila gesta mladog dječaka, a onda su reagirali na način koji će vam vratiti vjeru u ljudsku dobrotu. 

Već je u prvom komentaru jedna osoba napisala kako je spremna za loptu izdvojiti 500 kuna, uz uvjet da ona ostane kod dječaka koji ju je ponudio. 

Odmah se uključilo i puno drugih "ponuđača". Svi su uplatili novac na zajedničku "dražbinu" za loptu, uz samo jedan uvjet - da ona ostane kod svog prvotnog vlasnika. U trenutku pisanja ovog članka akciji se priključilo preko trideset ljudi, koji su Palčićima za ovu loptu uplatili preko 20 tisuća kuna. Neki članovi grupe nisu mogli sakriti emocije koje su preplavile svakoga tko je vidio ovu objavu.

Dosad je za Palčiće prikupljeno više od milijun kuna, a akcija će kuliminirati velikom tombolom na kojem će sudionici moći dobiti kopačke Velimira Zajeca iz 1982. godine, boksačke rukavice Filipa Hrgovića i druge rekvizite najboljih hrvatskih sportaša.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.