hnl europa

Dinamu prijeti čudesni duo i druga najefikasnija ekipa Petice. Samo Bayern je bolji

Foto: EPA-EFE/Andy Rain

DINAMO u četvrtak kod Tottenhama igra prvu utakmicu osmine finala Europa lige. Nekoliko je pokazatelja da je Dinamo u ždrijebu druge nokaut runde EL-a dobio jednog od najtežih protivnika i u najgorem trenutku.

Tottenham protiv Dinama neće samo odrađivati obavezu 

Momčadi Josea Mourinha ovo natjecanje je prioritet i prilika za spas sezone. Za Tottenham to znači plasman u Ligu prvaka iduće sezone, što je cilj koji još uvijek može ostvariti preko Premiershipa. Međutim, Europska liga, ako je osvoji, nudi izravni odlazak u skupinu LP-a.

Zato se očekuje da Tottenham, za razliku od ostalih velikih engleskih klubova, ne odrađuje EL i čuva najjaču momčad samo za eventualno finale Europa lige. Umjesto toga, očekuje se da na Dinamo krene s prvom ekipom i to u prvoj utakmici, kako bi stekao veliku prednost pred uzvrat. 

Samo Bayern je zabio više u ligama Petice

Dinamu nikako ne ide u prilog ni što mora igrati protiv druge najefikasnije momčadi liga Petice ove sezone. Četvrti gol u sinoćnjoj prvenstvenoj pobjedi (4:1) nad Crystal Palaceom Tottenhamu je bio 100. gol u svim natjecanjima ove sezone. Samo je Bayern uspio zabiti više (106), ali uz napomenu da prvak Njemačke ipak igra daleko manje konkurentno nacionalno prvenstvo od Tottenhama. 

Taj 100. ovosezonski gol Tottenhama zabio je Harry Kane, koji je tako u 36 utakmica ove sezone svom klubu donio 40 golova (24 gola i 16 asistencija) po čemu je najbolji u Premiershipu. Kane je postigao treći i četvrti gol svoje momčadi protiv Palacea, a prva dva je namjestio. Tako je došao do 13 asistencija, po čemu je također rekorder Premier lige. 

Kane i Son postavili su čudesni rekord Premiershipa. Četiri dana kasnije napadaju Dinamo

Za drugi Kaneov gol na ovoj utakmici dodao mu je Son Heung-Min, koji ove sezone ima 18 golova i 16 asistencija. Tako su njih dvojica postavili još jedan rekord, ali za povijest Premiershipa. Kane i Son do sada su jedan drugom namjestili čak po 14 golova, čime su srušili dosadašnji rekord, koji su još od 1994/95 držali Alan Shearer i Chris Sutton. Oni su tada Blackburn vodili do naslova s po 13 međusobnih asistencija. 

Novi rekord Tottenhamovog nevjerojatnog dua je tim impresivniji jer su ga Kane i Son postavili deset kola prije kraja, dakle, stignu još debelo poboljšati ionako veličanstven rekord. 

Još jedna loša vijest za Dinamo

Ovdje nije kraj lošim vijestima za Dinamo pred gostovanje kod raspucanog Tottenhama. Gareth Bale u zadnje vrijeme doživljava renesansu. S dva gola Palaceu došao je do šest golova u zadnjih pet utakmica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.