DINAMOVA ZAMJENA ZA SOUDANIJA Karijeru proveo u trećim ligama, pa u 27. godini eksplodirao u Poljskoj

Foto: Wisla Krakow

CARLOS LOPEZ zvani CARLITOS, najbolji strijelac poljskog prvenstva i velika želja Dinama posebno ako mu ode najbolji strijelac Soudani, ima jako zanimljiv profesionalan put.

Napadač Wisle Krakow, šestoplasirane momčadi Ekstraklase, u 35 utakmica ove sezone postigao je 24 gola, a sedam namjestio.
 
Sjajne brojke. Ali one, kao ni velike pohvale koje na račun laganog, vižljastog i neuhvatljivog napadača govori Nenad Bjelica, Dinamov novi trener koji je do jučer bio na privremenom radu u Poljskoj, ne otkrivaju najinteresantnije o Carlitosu. 
 
Nogometaš koji za mjesec dana puni 28 godina, sve do prošlog ljeta u karijeri se iz treće lige maknuo samo kada je kratko igrao u drugoj i nešto dulje u četvrtoj.
 
Kao 19-godišnjak krenuo je u španjolskom četvrtoligašu Torrellano Illice, odakle se nakon dvije sezone popeo stepenicu više u Ontinyent. U ljeto 2012. odlazi u rusku drugu ligu, ali se u Petrotrestu zadržao samo jednu sezonu. Slijedio je povratak u španjolski treću ligu i Fuenlabradu.
 
Nakon uspješne prve polovice 2014/15 u četvrtoligašu Noveldi, po drugi put u karijeri okušao se u drugom razredu u inozemstvu, ali je na Cipru s Arisom iz Limassola izdržao samo do ljeta.
 
Dvije sezone nakon toga igra u španjolskoj trećoj ligi za Eldense i B momčad Villarrealla.
 
Napokon, kao već zreo nogometaš, prošlog ljeta u 27. godini prvi put postaje igrač prvoligaške momčadi, poljske Wisle Krakow.
 
Očito mu je godilo što je kasno procvjetao, jer Carlitos je sve do ove sezone u svim tim nižim ligama zabio maksimalno 13 golova po sezoni.
 
Nakon toga dakle slijedi bum u Poljskoj i spomenuta 24 gola. Zanimljivo, Carlitosu je od prosinca Krakowu trener Joan Carrillo, koji je tamo došao nakon otkaza u Hajduku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.