Dinamov prijelazni rok još nije gotov. Danas potpisuje novi igrač, Kent opet aktualan

Foto: Profimedia

KOFFI KOUAO stigao je jučer u Zagreb na liječničke preglede, koji će trajati još danas. U Dinamu su jako rigorozni kad su pregledi novih igrača u pitanju, pa igrač iz Obale Bjelokosti mora danas odraditi još neke provjere. Tu problema ne bi trebalo biti i 25-godišnji desni bek bit će uskoro predstavljen u Maksimiru.

Dinamo ga je Metzu platio milijun eura, a Kouao će, kako doznajemo, zarađivati oko 350.000 eura po sezoni, što je prosječna plaća u prvoj Dinamovoj momčadi. Trebao bi potpisati višegodišnji ugovor, ali nije za očekivati da će biti u zapisniku za utakmicu s Goricom u nedjelju (17:15).

Kentu u zadnji trenutak propao transfer u Lazio

No, to nije nužno zadnji posao koji će Dinamo odraditi u ovom prijelaznom roku. U Maksimir su u siječnju već stigli Takuya Ogiwara, Arber Hoxha, Moreno Živković i Fran Brodić, ali Dinamo bi rado doveo još jednoga krilnog napadača.

To je Ryan Kent, kojeg u Maksimiru vide kao alternativu Josipu Brekalu. Dinamo je odavno dogovorio uvjete s Fenerbahčeom, ali problem je u 27-godišnjem Englezu, koji odbija jednu ponudu za drugom. Odbio je transfer u saudijski Al Ettifaq, odbio je engleske klubove, da bi jučer konačno sve dogovorio s Lazijom.

Fabrizio Romano i turski mediji objavili su da je Kent na putu za Rim, da bi u zadnjim satima prijelaznog roka i to propalo. Lazio ga je želio posuditi do kraja sezone uz opciju otkupa njegova ugovora za pet milijuna eura i pristao je preuzeti njegovu plaću.

Prema pisanju turskih medija, Kent je stopirao posao iako je pristao na Lazijeve uvjete, ali je tražio od Fenerbahčea da mu isplati ostatak plaće unaprijed. Turci su poludjeli, nije im to padalo na pamet i Kent je ostao u Istanbulu.

Dinamo sve dogovorio s Fenerom

On ima sve manje opcija, ali u Dinamo mu se ne ide. Hrvatski prvak je s Fenerom dogovorio da bi posudbu do ljeta platio 700.000 eura i da bi Kent nastavio primati plaću od Fenerbahčea. U Maksimiru su uvjereni da bi on bio megapojačanje za konkurenciju u SuperSport HNL-u, problem je samo njegov karakter.

Ako nije pristao na posudbu u Lazio, teško je očekivati da bi pristao doći u Dinamo. Maksimir mu je trenutačno jedina opcija. Kent ima ugovor s Fenerbahčeom do ljeta 2026. godine, zarađuje dva milijuna eura po sezoni i, što se njega tiče, nema ništa protiv ostanka u klubu koji ga se očajnički pokušava riješiti.

U medijima se pojavila informacija da Dinamo ponovno želi dovesti Ramona Miereza, nakon što nije uspio prošlog ljeta, ali od toga neće biti ništa. Dinamo je pokrpao budžet prodajom Roberta Ljubičića, za kojeg će AEK do ljeta isplatiti čitav iznos od 3.5 milijuna eura.

Mierez nije opcija

Vagao je svaki euro u ovom prijelaznom roku. Odustao je od Jusufa Gazbigeovića, kojeg je morao platiti 1.75 milijuna eura, pa je na kraju doveo Koffija Kouao za milijun eura, iako se reprezentativac BiH činio kao puno bolja opcija.

Nije Dinamo imao ni milijun i pol eura za Bartlomieja Wdowika i odlučio se za puno povoljnijeg Ogiwaru. Zaista je teško zamisliti da bi u tim uvjetima dao četiri milijuna eura za Ramona Miereza, kojeg su ljetos u Maksimiru procijenili na najviše dva milijuna s eventualnim bonusima. Osim toga, Sergej Jakirović u momčadi ima Brunu Petkovića, Sandra Kulenovića i Frana Brodića i kraj Petkovića za Miereza sigurno ne bi bilo mjesta u prvoj momčadi.

Slična je priča i s 28-godišnjim Markom Rogom. On se još oporavlja od operacije koljena i nije igrao skoro godinu dana. U Dinamu znaju da razmišlja o dolasku u HNL, javila mu se Rijeka, ali i u veznoj liniji je gužva u svlačionici. Baš zato je otišao Robert Ljubičić.

Svaki igrač koji dolazi u Dinamo u ovom prijelaznom roku mora biti instantno pojačanje za prvu momčad. Dovoditi igrača koji se tek vraća u formu, samo zato da ne ode kod rivala, nema nikakvog smisla. No, u Dinamu je u zadnje vrijeme sve moguće, pa ne bi bilo čudno da Rog dobije ponudu kluba iz kojeg je 2016. otišao u Napoli za 13.5 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.