SLOVENSKA LIGA

Ludnica u Sloveniji: Dinamov napadač s dva gola i asistencijom zakuhao prvenstvo

Foto: Pixsell

LJUBLJANSKA Olimpija je u 28. kolu slovenskog prvenstva senzacionalno kod kuće izgubila od Brava 5:0 i tako propustila pobjeći Celju na pet bodova prednosti.

Junak velike pobjede gostiju bio je 19-godišnji Roko Baturina, Dinamov napadač na posudbi u Bravu, koji je zabio drugi i treći gol gostiju i tako slomio favoriziranu Olimpiju. 

Baturina je u fantastičnoj formi u nastavku prvenstva. U prošlom kolu je zabio dva gola u gostima kod Rudara, a i prije krize s koronavirusom je bio strijelac u dvije uzastopne utakmice. Ukupno je na osam golova i dvije asistencije u prvenstvu.

Olimpija je tako propustila ponovno pobjeći na pet bodova Celjanima koji su jučer neočekivano izgubili od Mure. Sad je razlika dva boda, a u igri je i Maribor koji ima četiri boda, ali i utakmicu manje od Olimpije. Momčad bivšeg trenera Gorice Sergeja Jakirovića dobila je obje utakmice od nastavka prvenstva, a sutrašnjom pobjedom kod slabašnog Triglava može doći na samo bod od najvećeg rivala.

Do kraja slovenskog prvenstva ostalo je još osam kola, a 28. lipnja igrat će se veliki derbi između Olimpije i Maribora. Odluka bi mogla pasti u zadnjem kolu kad Celje dočekuje Olimpiju.

Celjani ganjaju svoj prvi naslov prvaka u povijesti, a kad bi osvojili titulu, bili bi prva momčad u 10 godina kojom je to uspjelo, a da se ne zove Maribor ili Olimpija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.