dinamo

Gužva u Dinamu. Posudba završava za 14 igrača, evo što će s njima biti

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

DINAMO sljedećeg tjedna kreće u pripreme za novu sezonu, koja za hrvatskog prvaka počinje 9. srpnja utakmicom superkupa protiv Hajduka na Maksimiru. Tjedan dana kasnije na rasporedu je 1. kolo HNL-a, a Dinamo u europsku sezonu kreće 19. ili 20. srpnja, kad će se igrati prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka. Ždrijeb je sljedeće srijede.

Ante Čačić bi na pripreme mogao povesti poveću momčad jer ovog ljeta posudba završava za čak 14 igrača Dinama. Naravno, neće se svi vratiti u klub, budući da su neki već prodani. Kristijan Jakić je samo tehnički bio posuđen Eintrachtu koji je po isteku posudbe otkupio njegov ugovor i Jakić 1. srpnja postaje službeno igrač Eintrachta.

Stojanović ostaje u Italiji, Pinto i Moubandje bez ugovora

Slična je situacija s Petrom Stojanovićem kojeg će Empoli otkupiti za 1.3 milijuna eura nakon uspješne posudbe, a u Maksimir se neće vratiti ni Ivo Pinto ni Francois Moubandje. Njima dvojici ovog ljeta istječu ugovori pa će Pinto ostati u Fortuni Sittard, koja ga je do sad imala na posudbi, dok će Moubandje vjerojatno angažman potražiti u Turskoj, u kojoj je prošle sezone igrao za Goztepe.

Preostalih deset igrača vraća se u Maksimir. To su Sandro Kulenović (Lokomotiva), Antonio Marin (Šibenik), Ivan Nevistić (Lokomotiva), Ijayi Atiemwen (Gorica), Marijan Čabraja (Olimpija), Marko Đira (Koper), Duje Čop (Celje), Stefan Milić (Bravo), Neven Đurasek (Olimpija) i Dinko Horkaš (Posušje). Još petnaestak igrača iz kadra Dinama 2 je isto na posudbi, ali oni nisu u krugu prve momčadi.

Prvoj momčadi se definitivno priključuju Antonio Marin i Ivan Nevistić, kojima se nove posudbe neće tražiti i koji će, osobito Marin, igrati ulogu u prvoj momčadi sljedeće sezone. Sandro Kulenović rezerva je za napadačke opcije iako je u napadu dolaskom Josipa Drmića i vjerojatnim ostankom Brune Petkovića nastala gužva.

Za Kulenovića nema mjesta u prvoj momčadi

Kulenović je prošle sezone bio u Lokomotivi, za koju je u 33 utakmice zabio 11 golova uz dvije asistencije, no teško je očekivati da će za njega biti puno prostora pokraj Denija Jurića, Mahira Emrelija i Komnena Andrića, ako srpski napadač ostane u Dinamu.

Na tu trojicu u Maksimiru računaju kad je kadar prve momčadi u pitanju, no za ostale igrače s posudbi status je upitan. Za nekolicinu igrača, poput Đuraseka, Đire i Čabraje, postoji interes klubova koji su ih posudili ili nekih drugih i oni bi ovog ljeta mogli otići iz Dinama.

Mjesta u prvoj momčadi sigurno neće biti za Duju Čopa, koji ima ugovor do sljedećeg ljeta, a vjerojatno ni za Ijayija Atiemwena, igrača kojeg je Dinamo prije dvije godine platio 2.2 milijuna eura, ali se Nigerijac nije naigrao u Maksimiru.

Stefan Milić otišao je u siječnju na posudbu u slovenski Bravo u kojem je bio standardni igrač, a stigao je i do finala slovenskoga kupa. U Maksimiru s njim računaju u sezonama koje dolaze i rado bi ga vidjeli na još jednoj posudbi na kojoj će imati pravu minutažu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.