Dinamo dovodi najboljeg strijelca Druge HNL, zabijao je za Dortmund, a u Varaždin ga je doveo Dalić

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL,privatna arhiva

DINAMO je nakon osvajanja duple krune doveo čak 12 novih igrača. Među njima ima povratnika, mlađih, starijih...

Klub s Maksimira je u ovom prijelaznom roku doveo: Šempera, Moharramija, Dilavera, Theophile-Catherinea, Leovca, Šunjića, Kneževića, Menala, Kadziorija, Šituma, Oršića i Majera.

Od spomenutih igrača mogla bi se sastaviti cijela početna momčad, no Dinamo tu ne namjerava stati. U klub bi trebao stići Domagoj Drožđek (22), najbolji strijelac prošlogodišnjeg izdanja Druge HNL. Drožđek je trenutno igrač Varaždina, u kojem je zabio 16 golova prošle sezone i pokazao kako se radi o igraču velikog potencijala.

Tko je zapravo Domagoj Drožđek? U Varaždin ga je doveo Zlatko Dalić, a želja mu je obući dres nekog prvoligaša.

Domagoj Drožđek je imao zanimljiv put u dosadašnjoj karijeri. Sa 16 godina potpisao je stipendijski ugovor s Borussijom Dortmund. Primijetio ga je skaut Borussije dok je bio Dinamov kadet. U Njemačkoj je mladić bio stalan član momčadi, igrao je za Dortmund i u juniorskoj Ligi prvaka, u kratkom roku istaknuo se kao jedan od najboljih mladih igrača kluba… Iako je nekoliko puta trenirao s prvom momčadi, nije zaigrao za seniore. Domagoj se odlučio vratiti kući, u svoj rodni grad i obući dres drugoligaša Varaždina u sezoni 2016./2017.  U kratkom vremenu probio se u vodećeg igrača kluba koji se zamalo plasirao u Prvu HNL, u kvalifikacijama je slavila Istra 1961.




"U klubu mu svi pomažemo sa savjetima, svi bismo voljeli da bude što bolji, svakim danom se vidi napredak i ja vjerujem da će se razviti u sjajnog igrača. Mislim da ima perspektivu da postane prvoligaški igrač i reprezentativac. Nije lijenčina, voli raditi", rekao je njegov suigrač Darijo Jertec.

Klubovi iz Austrije, Mađarske i Italije htjeli bi vidjeti mladog napadača u svojim redovima, no Domagoju je želja da mu sljedeći klub bude onaj u kojem će imati veću priliku za dokazivanje.

U Varaždin ga je doveo sadašnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Varaždina Stjepan Cvek. 

"Najviše bih volio igrati za klub u kojem ću se dodatno razviti i napredovati. Želim svoj pobjednički mentalitet nastaviti u nekom klubu koji ima ambiciju pobjednika. Želio bih zaigrati jednog dana u reprezentaciji i surađivati s mojim sugrađaninom Zlatkom Dalićem koji je za mene jedan od najboljih trenera na svijetu, on je čovjek samo za velike stvari. U Varaždinu mi je davao savjete i hvala mu na tome", rekao je Domagoj.

Novi slučaj Marka Roga?

Dinamo je mogao ranije dovesti sadašnjeg igrača Napolija, no mladi Varaždinac je otišao u RNK Split, od kojeg ga je Dinamo morao otkupiti za pet milijuna eura, očigledno vjerujući da mali ima ono nešto, a tu su pogodili. Rog je kasnije izrastao u sjajnog igrača. Drožđek bi uskoro mogao potpisati za nekog prvoligaša, a ako se Dinamo ipak odluči za njegov povratak u budućnosti, onda će vjerojatno morati platiti puno više nego sada. Šunjić i Majer (Drožđekova generacija) već su se vratili u Dinamo, a u pohodu na obranu naslova prvaka mogao bi im se uskoro pridružiti i Domagoj Drožđek.


Drožđek je nedavno proglašen za najboljeg igrača Druge HNL u izboru HNS-a.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.