SP U RUKOMETU

Debitanti na SP-u ne znaju kad će poletjeti za Egipat. Imaju sedam zaraženih koronom

Foto: IHF

RUKOMETAŠI Zelenortskih Otoka, jedni od debitanata na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, nalaze se u izolaciji u Portugalu.

Njihovi testovi na koronavirus su pokazali kako je čak sedam igrača pozitivno te su primorani biti u izolaciji u gradu Nazareu, gdje su se pripremali za Svjetsko prvenstvo, koje počinje sutra.

Zelenortski Otoci prvu utakmicu na SP-u igraju protiv Mađarske

Većina igrača koji su pozitivni na koronavirus nema simptome, ali postoji opasnost da su zarazili ostatak momčadi. Zelenortski Otoci bi sutra trebali putovati na Svjetsko prvenstvo u Egipat, a prvu utakmicu igraju protiv Mađarske u petak.

Oni se nalaze u skupini A zajedno s još jednim debitantom Urugvajem te Njemačkom.

Na Svjetsko prvenstvo su se plasirali kao peta momčad Afričkog kupa nacija. Ondje su pobijedili Kamerun, Obalu Bjelokosti te u odlučujućem susretu Kongo, dok su poraženi od Tunisa, Alžira i Maroka.

Svaka reprezentacija u Egiptu mora imati barem 10 zdravih igrača

Unatoč sedmorici zaraženih igrača, Zelenortski Otoci na inicijalnom popisu imaju 31 igrača pa još uvijek u pomoć mogu pozvati nove.

Podsjetimo, Svjetska rukometna federacija (IHF) je odredila da svaka reprezentacija u Egiptu u svakom trenutku mora imati 10 zdravih igrača i jednu službenu osobu s trenerskom licencom te jednog fizioterapeuta. Ako ne ispuni taj uvjet u dvije utakmice zaredom, bit će diskvalificirana, a utakmice će se registrirati rezultatom 10:0 za protivnika.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.