Dario Šarić progovorio o Eurobasketu: "Lakše je postići uspjeh kad se suigrači međusobno poštuju"

Foto: Hina

DARIO ŠARIĆ progovorio je za medije prvi put nakon što se Hrvatska vratila kući s Eurobasketa, s kojeg je ispala već u osmini finala.

Razočaravajući nastup s reprezentacijom Šarić je ostavio iza sebe i okrenuo se pripremama za novu NBA sezonu, ali rane su još svježe.

"Teško mi je pričati o tome, izgubili smo od bolje momčadi", rekao je Šarić.

"Nismo pokazali karakter, ponekad je to tako jednostavno. Očito svi imaju ponešto reći o meni, neki komentari su pozitivni, ali drugi su negativni. Zasad se na to ne obazirem. Bolji sam od onoga što sam pokazao u utakmici s Rusijom", kazao je na početku razgovora za Eurohoops.

Šarić se jučer našao u Grčkoj na oproštaju košarkaške legende Dušana Ivkovića, gdje su bile i legende hrvatske košarke. Pod iskusnim stručnjakom Šarić je trenirao u turskom Efesu, odakle se otisnuo u najjaču ligu svijeta.

"Lakše je postići uspjeh kad se suigrači međusobno poštuju"

"Meni osobno Ivković puno znači, pomogao mi je u karijeri. Pokazao mi je što je prava košarka, što je muška košarka, što je euroligaška košarka. On mi je kao košarkaški otac, gurao me na treninzima i utakmicama, mislim da sam dio toga pokazao prošle sezone u dresu `76ersa", rekao je Šarić. U prvoj godini nagrada za "rookieja" godine mu je izmakla za dlaku, ali Šarić napominje da na svemu može zahvaliti sjajnim suigračima.


"Kada se međusobno poštujete, lakše je postići uspjeh i igrati kao momčad. To vidim u Philadelphiji. Imamo dobru kemiju, a i dobar humor. Često se međusobno šalimo, a u NBA-u nije običaj da se igrači druže toliko izvan terena. U Europi je to češće, ali dobri smo prijatelji. Kada putujemo na gostovanja puno se družimo, a to je dobra stvar. Sve je u ljudima, međusobnom povjerenju i vjerovanju jednih u druge."

Što nosi nova sezona?

"Ne želim pričati o postizanju nečega nevjerojatnog. Naravno, imamo momčad za play-off, na papiru. Ali puno je faktora u igri. Moramo biti zdravi i sve treba funkcionirati na terenu. Možemo imati 12 dobrih igrača, ali to ništa ne znači ako ne surađujemo dobro na parketu. Važno je naći kemiju među igračima i da svaki pojedinac bude sretan. Trener Brett Brown to zna napraviti, nadam se velikoj sezoni", zaključio je Šarić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.