Dalićev suigrač iz hajdučkih dana: "Zna što radi, s njim Hrvatska može daleko dogurati"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKU sati dijele od treće utakmice na Svjetskom prvenstvu. Od 20 sati protiv Islanda će zaključiti prvu fazu i okrenuti se već izborenoj osmini finala.

Zlatko Dalić najavio je da će poštedjeti ključne igrače kako bi skupili snage za nokaut fazu, a mnogi vjeruju da i s "rezervama" Hrvatska može napraviti puno.

I Dalićev nekadašnji suigrač iz vremena dok je igrao u Hajduku uvjeren je da pod Dalićem Hrvatska može daleko dogurati. Bivši australski reprezentativac i igrač Hajduka Josip Skoko, osim s Dalićem, igrao je i s nekim aktualnim reprezentativcima (Subašić, Strinić) pa je za Omnisport komentirao igru Hrvatske na SP-u.

"Još kao igrač Dalić je pokazivao trenerske osobine. On je organizator, dobar govornik, tih je, nije glasna osoba", rekao je Skoko pa nastavio: "On zna što radi. Iako nije bio baš poznat kao trener, čim su ga postavili za izbornika, rekao sam da su odabrali pametnog čovjeka. Nisam znao kojim je putem otišla njegova trenerska karijera, ali znam da je vrlo pametan i da poznaje nogomet. Znao sam odmah da će biti zanimljivo i da će imati uspjeha."

"Mislim da bi i bez pobjede protiv Argentine svi znali kolika je kvaliteta momčadi i koliko daleko Hrvatska može otići. Pitanje je samo kakav će joj biti put nakon prolaska skupine, protiv koga će igrati i kakav će dan imati", kaže Skoko.

"Hrvatska ima kvalitetu, ima opasan napad, a s Dalićem, koji ih odlično organizira, igraju sjajno kao momčad, a to je ključ. Velika je stvar što su prošli skupinu, to im dugo nije uspjelo. Uzbuđeni su zbog toga i mislim da mogu otići jako daleko", dodao je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.