NBA

Da je Jordan poslušao poznatog biznismena, možda bi imao još pokoji naslov prvaka

Foto: Getty Images

VLASNIK Dallas Mavericksa Mark Cuban izuzetno je uspješni biznismen i investitor s nosom za pravu poslovnu priliku, a takvu je namirisao kad se Michael Jordan drugi put vratio iz mirovine.

Jordan se godinu nakon odlaska iz Chicago Bullsa vratio košarci kao predsjednik Washington Wizardsa odgovoran za slaganje momčadi. Nakon jedne i pol neuspješne sezone u toj ulozi, odlučio se vratiti na parket kao 38-godišnjak, i to u dresu tih istih Wizardsa.

No imao je i drugu ponudu. Cuban je u razgovoru za radijsku postaju Dallas 105.3 The Fan otkrio da ga je pokušavao uvjeriti da dođe u Mavse, u kojima je uz 23-godišnjeg Dirka Nowitzkog tada igrao i Steve Nash.

"Na dan kad je Jordan potpisao za Wizardse, njegov agent David Falk pitao me zašto se ne nađem s njim. Pokušao sam uvjeriti MJ-a da ne potpiše za njih nego da pokuša nešto napraviti s nama", rekao je Cuban, pred kojim je tada na stolu bio još nepotpisani ugovor Jordana s franšizom iz Washingtona.

Jordan je odbio i nastavio prema planu. U prvoj sezoni s Wizardsima imao je prosjek od 22,9 koševa, a u drugoj i posljednjoj 20,0 koševa, najmanji u karijeri. Wizardsi ni u jednoj od te dvije sezone nisu ušli u doigravanje i mnogi su se pitali što je Jordanu uopće trebao taj povratak.

Dijelom je povratak bio neuspješan zbog već poodmakle Jordanove igračke dobi, dijelom zbog znatno slabijih suigrača od onih koje je imao u Pippenu, Rodmanu i Kukoču. Ali tko zna kako bi sve završilo da je otišao u Dallas i priključio se Nowitzkom, Nashu i Michaelu Finleyju, jednom od igrača kojeg su proglašavali njegovim nasljednikom.

Mavsi su sezonu 2001./2002. završili s omjerom 57-25 i ispali u drugom krugu doigravanja od Sacramenta. Imali su neusporedivo bolju momčad od Wizardsa i s njima bi možda Gospodin Zrak pod stare dane ulovio i sedmi naslov prvaka...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.