Atletika

Crouser peti put najbolji na Memorijalu Ivana Ivančića, Mihaljević sedmi

Foto: EPA-EFE

AKTUALNI olimpijski pobjednik, svjetski prvak i svjetski rekorder u bacanju kugle, Amerikanac Ryan Crouser peti je put pobijedio na Memorijalu Ivana Ivančića, koji se održava pored fontana u Zagrebu, dok je europski prvak Filip Mihaljević zauzeo sedmo mjesto

Najbolji kuglaši svijeta deveti su se put okupili pored fontana kod Nacionalne sveučilišne knjižnice, a su gledatelji su ponovno mogli uživati u dalekim hicima. Crouser je slavio rezultatom od 22.19 metara, 22 centimetra kraći bio je njegov sunarodnjak Joe Kovacs, dok je treće mjesto zauzeo još jedan Amerikanac Josh Awotunde s 21.73 metra.

Zanimljivo, isti takav redoslijed bio je i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Eugeneu sredinom srpnja. Na kraju sezone Mihaljević je za sedmo mjesto bacio 21.09 metara, što je za 79 centimetara slabiji rezultat od onoga s kojim je prije 26 dana osvojio europsko zlato u Münchenu. U nedjelju će se na stadionu Mladosti uz Savu održati 72. "Memorijal Boris Hanžeković", međunarodni atletski miting u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.