Crnogorska legenda: Protiv Hrvatske mi je proradio inat. Čuvao me Ćorluka, ali uzalud

JEDAN od najboljih crnogorskih nogometaša svih vremena, Mirko Vučinić, u intervjuu za srpski Mondo prisjetio se dodatnih kvalifikacijskih utakmica za Euro mladih reprezentacija Srbije i Crne Gore protiv Hrvatske 2005. Vučinić, koji je tada nastupao za SiCG, bio je ključan igrač u prolazu svoje ekipe protiv izrazito jake Hrvatske s Modrićem, Ćorlukom, Eduardom...

Srbija i Crna Gora je prvi dvoboj u Beogradu 12. studenog 2005. dobila 3:1, a sva tri gola je zabio Vučinić.

''Novinari su prije utakmice gurali svoje igrače, mene nitko živ nije spominjao. Pisalo se da treba započeti Purović, čini mi se da je Vukelja bio u nekim kombinacijama. Uglavnom, Vučinića nigdje. Proradio mi je inat, dao sam tri gola. Jedan lijevom, jedan desnom i jedan glavom. Čuvao me je Ćorluka, ali sam te večeri jednostavno bio neukrotiv. To je ona sjajna ekipa Hrvatske, s Modrićem, Eduardom, Vukojevićem i ostalima, koji su se kasnije proslavili na seniorskoj sceni'', prisjetio se Vučinić.

Vučinić je u Serie A igrao čak 14 godina, za Romu, Lecce i Juventus. Također je nastupao za dvije nacionalne selekcije, prvo za Srbiju i Crnu Goru, a onda samo za Crnu Goru nakon osamostaljenja 2007. Za Crnu Goru je upisao 46 nastupa i 17 pogodaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.