Crnogorci muški pali protiv Hrvatske: "Bila je to utakmica na jednu loptu..."

Foto: Fiba

CRNA GORA izgubila je od Hrvatske s 76:72 u trećem kolu skupine C Eurobasketa. Momčad Bogdana Tanjevića katastrofalno je otvorila utakmica i gubila s 15:0, ali se do kraja prvog poluvremena uspjela vratiti u susret. 

Međutim, u drugom dijelu ponovno je nastupilo slobodni pad, pa je ekipa Ace Petrovića ponovno pobjegla. Ipak, Crnogorci se nisu predavali te su unijeli pravu dramu u finišu dvoboja, u kojem je na kraju odlučivala jedna lopta.

Ivanović je promašio tricu, a Šarić pogodio za konačnu pobjedu Hrvatske.

Napravili smo neke pogreške na startu i odmah morali juriti prednost Hrvatske, čime smo potrošili jako puno energije da se vratimo u utakmicu. Imali smo na kraju mogućnost i preokrenuti. Bila je to jedna lopta. Promašili smo tricu, a Šarić je na drugoj strani pogodio i to je bio kraj utakmice za nas", rekao je nakon utakmice Tanjević, a Crna Gora potpisala drugi poraz od Hrvatske na velikim natjecanjima poslije onog u Litvi 2011. godine, također u skupini s 87:81. 

Ivanović je na 18 sekundi prije kraja šutirao tricu za izjednačenje, ali je promašio i to je znači poraz za Crnu Goru...
 
"Bila je to utakmica praktički na jednu loptu. Otvorili smo utakmicu jako loše u prvoj četvrtini, a Hrvatska je igrala jako dobro. Međutim, nakon toga smo pokazali karakter i zaigrali puno bolje i na kraju smo bili blizu. No, idemo dalje. Sutra nas čeka susret s Češkom i želimo se pobjedom plasirati u osminu finala", naglasio je Ivanović.
 
Najefikasniji u reprezentaciji Crne Gore bili su Tyrese Rise s 22 i Bojan Dubljević sa 17 poena. 
 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.