Cibonu pokopali najiskusniji: Partizan zasluženo do treće titule u nizu!

CIBONA nije imala snage za pobjedu u beogradskoj Areni protiv Partizana, iako je bila vrlo blizu preokreta u završnici susreta. Na kraju je bilo 63:49 za Beograđane, koji su tako obranili naslov najbolje momčadi u NLB ligi.

Gdje je ta obrana?

Jako loš ulaz u susret u kojem se Partizan odmah odlijepio na veliku prednost kumovao je i konačnom rezultatu. Cibona se nije mogla vratiti iz velikog rezultatskog deficita koji je u drugoj četvrtini bio i 19 razlike u trenutku kada je Lasme zakucao za 37:18.

Partizan je nametnuo svoju igru od samog početka susreta, a Cibonina je obrana djelovala poput švicarskog sira. Beogradski sastav je vodio osam razlike nakon uvodne četvrtine (17:9) da bi došao do još osjetnije prednosti u nastavku.

Igrači Partizana su se često "nalazili u ofsajdu", ponajviše Vraneš, Vesely i Lasme te su lagano riješavali situacije protiv Ciboninih centara.

Imali snage samo za minus tri

Ne čudi zašto je Partizan imao ogromnu prednost kada znamo da Cibona drugu četvrtinu gotovo da nije napravila niti prekršaj. Na taj se način ne može pobijediti protivnik koji je odlična europska momčad i momčad koja zna kazniti protivnikove crne rupe.

Ipak, u drugom smo dijelu vidjeli puno više od momčadi Velimira Perasovića.

Treća četvrtina protječe u znaku Vukova koji su boljom igrom, kontrolom reketa i efikasnošću smanjili tricom Marina Rozića na minus četiri pred ulazak u posljednju dionicu igre (47:43).

Novom tricom najboljeg Ciboninog igrača Alana Andersona u 35. minuti imaju zaostatak od samo minus tri, 52:49, no tu i staju, a Partizan serijom 11:0 zaključuje utakmicu i otvara slavlje trećeg uzastopnog naslova u regionalnoj košarkaškoj ligi.

Ostaje dojam da se Partizan nudio, no Cibona to nije iskoristila i pognute glave napušta Beograd.

Veličković ubio Vukove

Novica Veličković, ponajbolji igrač Partizana ove sezone, bio je nezaustavljiv kod domaćina. 17 koševa i osam skokova bilo je dovoljno da uzme titulu najboljeg kod domaćina. Veličković se nazabijao u prvom poluvremenu, kada ga je Cibonina obrana puštala da radi praktički što hoće. Njemu se priključio i Lasme koji je zabio 11 uz šest skokova.

Kod Cibone standardno najbolji je bio Alan Anderson sa 22 koša uz četiri skoka, četiri asistencije i pet osvojenih lopti. Homan je zabio 11. Oni od kojih se očekivao velik doprinos u ovom susretu, Davor Kus i Nikola Prkačin, nisu pokazali apsolutno ništa. Bez njih naravno, nisu imali šanse.

Par riječi o sucima

Iako je Partizan zasluženo došao do pobjede, imao je mali sudački vjetar u leđa u nekim situacijama kada se lomio rezultat. Odluke slovenskih sudaca iživcirale su Velimira Perasovića koji je bio bijesan, a na kraju je "pukao" i Alan Anderson koji je zaradio tehničku zbog nesportskog prekršaja. Na terenu je umalo i zaiskrilo nakon što je Vraneš "slučajno" zakačio Andersona pod košem.

No, ne bi trebalo govoriti puno o suđenju. Partizan je bolja momčad od Cibone i to je večeras dokazao. Jedino ostaje žal što format natjecanja nije drugačiji pa da smo mogli gledati primjerice pet susreta između ove dvije momčadi u finalu ovakvog natjecanja. No i to bi se moglo u budućnosti promijeniti jer mnogi traže izmjenu sustava natjecanja.

Grobari uzorni do pred sam kraj susreta

Navijači Partizana uzorno su se ponašali, nije bilo niti pretjeranog vrijeđanja igrača Cibone, no sjenu na sve je bacilo njihovo ponašanje pred sam kraj susreta kada su ubacili baklje u teren, s tim da je jedna umalo pronašla cilj, a to je bila glava trenera Cibone Velimira Perasovića. Ukratko, huligani kojima nije mjesto na spotskim natjecanjima pokazali su dijelić svojeg primitivzma. 

 M.Š.
Foto: Aleksandar Dimitrijević (Cropix) 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.