Romelu Lukaku

Chelsea je Lukakua platio 113 milijuna eura. Tuchel ga je ponovo ostavio na klupi

Foto: EPA

DRUGU utakmicu zaredom trener Chelseaja Thomas Tuchel ostavio je svog nominalno prvog napadača Romelua Lukakua na klupi. Belgijskog centarfora Chelsea je prošlo ljeto platio 113 milijuna eura, no nije se pokazao kao veliko pojačanje. Lukaku je u posljednje vrijeme meta kritika navijača i medija.

Umjesto njega u prvom je sastavu u današnjoj utakmici protiv Liverpoola mjesto centralnog napadača zauzeo Nijemac Kai Havertz. Isti je igrač startao i u prošloj utakmici Chelseaja u Ligi prvaka protiv Lillea, u kojoj je i zabio gol. Chelsea i Liverpool sastali su se danas u finalu Carabao Cupa. 

"Umoran mentalno i fizički"

Tuchel je nakon prošle utakmice objasnio zašto Lukakua nije stavio u prvi sastav: "Svaka je utakmica različita. Danas smo se fokusirali na intenzitet i igru visokog tempa. Naglasak je bio na rad bez lopte i timski rad. Romelu se mučio u posljednjih nekoliko utakmica s tim. To sam mislio kad sam rekao da je umoran fizički i mentalno. Kai je bio u odličnoj formi", rekao je Tuchel.

"Također, zaštitio sam ga od kritika tako što sam ga ostavio na klupi. Nakon prošle utakmice svi su bili fokusirani na činjenicu da je imao malo dodira s loptom. Bio je to trenutak da ga povučem, a ne da ga opet bacim u vatru. Tako sam odlučio", rekao je Tuchel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.