Esport

Četiri nova kluba ulaze u NBA esport ligu, a prva sezona još nije završila

Screenshot: NBA 2K

NBA je prošle godine najavio novi projekt u kojem su ponudili timovima da okupe igrače i natječu se u službenom esport natjecanju NBA 2K League. Priliku je prepoznalo i iskoristilo 17 klubova. Premijerna sezona počela je u svibnju, a 17. kolovoza ulazi u doigravanje. I prije završetka prve sezone, još četiri kluba najavila su sudjelovanje u drugoj sezoni natjecanja - Atlanta Hawks, Brooklyn Nets, LA Lakers i Minnesota Timberwolves.

>Počinje najbogatiji esport turnir na svijetu

Privlačenje mlađe publike, nove prilike za partnere i sponzore, kao i praćenje globalnih trendova prepoznala je NBA liga koja je u suradnji s Take-Two Interactiveom pokrenula NBA 2K League, službenu esport ligu u kojoj se natječu NBA franšize. Igrači su odabrani putem drafta, osigurane su im plaće od skoro šest tisuća dolara mjesečno, kao i plaćeni doprinosi, osiguranje i ostalo. Projekt su kao sponzori i partneri podržali Scuf Gaming, Alienware, Intel, HyperX, StateFarm, i New Era, dok se među brendovima koji su podržali neke od esport timova nalaze Old Spice, Gillette, Tide, Giant Food i pregršt drugih poznatih imena. Prva sezona ulazi u doigravanje u koje su ušli 76ersi, Wizardsi, Pistonsi, Heatsi, Raptorsi, Cavsi, Blazersi i Knicksi. Pobjednika ćemo saznati nakon finala, koje je na rasporedu 25. kolovoza.

Od četiri nova najavljena tima, najviše zanimanja izazvao je LA Lakers, jedan od najvećih brendova u ligi. Tako će se broj timova već nakon prve sezone povećati na 21 od 30, koliko ih se ukupno natječe u ligi. Međutim, činjenično stanje je takvo da će se eventualno priključiti i preostali klubovi, ma kakvi bili razlozi zašto to nisu učinili dosad. Od četiri velika esport natjecanja, još samo MLB nije službeno osnovao i započeo esport natjecanje, dok su NFL, MLS i NBA to već učinili. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.