Česi otkrili što ne valja u igri Hrvatske i gdje će napasti

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKA će sutra od 18 sati u Saint-Etienneu igrati protiv Češke u drugom kolu skupine D Europskog prvenstva. Momčad Ante Čačića spremna je za dvoboj s Česima, čiji je skaut Antonjin Plahinj pomno pratio i analizirao Luku Modrića i društvo u pobjedi nad Turskom.

"Bilo je puno situacija, zapisa. Međutim, zaključak je da, ako i imaju slabosti, to je više u obrani nego u napadu. Vrlo su borbeni, puni su samopouzdanja i poput mnogih Južnjaka često se znaju zanijeti u svemu tome pa dobivaju puno žutih kartona, unatoč tome što je to bio samo jedan protiv Turske", poručuje Plahinj u razgovoru za češke medije.

Prednosti Hrvatske

"Prednosti Hrvatske su jasne. Tu su sjajni igrači poput Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića. Svi oni igraju u velikim klubovima i imaju veliku ulogu u europskim momčadima. Također, Hrvatska je opasna u kontranapadu".

Mane Hrvatske

"Razgovarao sam s izbornikom Pavelom Vrbom. Naravno, neću otkriti detalje, ali je mana Hrvatske, ako se tako može nazvati, obrana. Ponekad im nedostaje brzine i suradnje u obrani. To je zato jer su često mijenjali braniče".

Hrvatska protiv Turske?

"U prvih 20-25 minuta Hrvatska je bila opreznija nego inače. Jednostavno, nije željela riskirati i napraviti pogrešku. Međutim, nakon toga je krenula i pokazala svoje pravo lice te zasluženo svladala Tursku".

Hrvatska na razini Španjolske?

"Gotovo su na istoj razini. Čak bih rekao da Hrvatska, u odnosu na Španjolsku, igra agresivnije, ali i jasnije, preciznije. Veoma težak suparnik za pobijediti".

Kako pobijediti Hrvatsku?

"Pa, naša momčad mora uzvratiti agresivnošću sutra. Naravno, i Hrvatska ima mana, koje ne želim otkriti, ali ćemo ih pokušati iskoristiti. Također, smatram da je naša obrana organiziranija od njihove i tu vidim našu šansu".

Kako zaustaviti Luku Modrića?

"Glupo je razmišljati da ga možemo zaustaviti. Možemo samo pokušati umanjiti njegovo sudjelovanje u igri Hrvatske. Međutim, u pitanju je sjajan veznjak, koji posjeduje iskustvo i jednako je važan u obrani i u napadu. On je poput Andresa Inieste u Španjolskoj".

Mario Mandžukić?

"Mandžukić je veoma jak napadač i vrlo neugodan u skoku. Naravno, ovisi o loptama svojih suigrača, ali ćemo na njega morati obratiti pažnju. Dovoljan mu je jedan trenutak nepažnje obrane da zabije gol".

Nedostaje li im Dejan Lovren?

"Sigurno da igrač koji nastupa u Premier ligi i Europa ligi nedostaje svima. Međutim, njihov izbornik Ante Čačić nije ga odveo u Francusku, gdje igra Domagoj Vida, nogometaš kojeg svi vole, koliko primjećujem. 

Hrvatska iz 1998. i danas?

"Pa, mislim da je ova Hrvatska čak i bolja od one brončane iz Francuske 1998. To je mišljenje i nekih Hrvata s kojima sa razgovarao i mislim da mogu otići daleko na Euru".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.