Čeh je odmah znao: Htio sam "oteti" Modrića Dinamu i odvesti ga u Slovačku!

PLZENOV trener Pavel Vrba veliki je fan Luke Modrića još od najranijih profesionalnih dana hrvatskog kapetana. Baš u utorak navečer Vrbina Viktorija gostovala je kod Lukinog Reala u skupini Lige prvaka te izgubila 2-1 uz kvalitetan dojam.

Na terenu Santiago Bernabeua bio je i Modrić kojeg je bivši češki izbornik pokušavao dovesti iz Dinama u Žilinu prije 11 godina.

Pratio ga je, kaže, na jednoj prijateljskoj utakmici u Rijeci.

"Svidio mi se mladi igrač koji je ušao zadnjih 20 minuta u toj utakmici. Djelovao je kao dječak s puno talenta i kvalitete", prisjetio se Vrba, tada trener slovačke Žiline, pa nastavio:

"Odmah sam rekao direktorima kluba da ga dovedu, ali to je propalo jer nismo mogli financijski odraditi posao s Dinamom."

Vrba i Žilina su pokušali u još nekoliko navrata dovesti Modrića, no hrvatskom veznjaku je cijena samo rasla. Kasnije, uoči Eura 2008., završio je u Tottenhamu za 21 milijun eura.

"Obožavao sam gledati Luku Modrića. Tada je imao 20 ili 21 godinu, a moji direktori su mi došli sa smiješkom i rekli da sam lud jer je Tottenham već bio u tom poslu. Bio je izvrstan igrač i zvijezda već tada", prisjetio se Pavel Vrba koji je vodio Češku protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu 2016. u utakmici koja je završila 2-2.

Modrić, danas najbolji veznjak svijeta i po FIFA-i i UEFA-i najbolji nogometaš ove godine, ušao je u 33. godinu i karijeru, čini se, planira završiti u madridskom Realu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.