Iznenađenje u Kupu Krešimira Ćosića: Zabok izbacio Šibenik, Cedevita razbila Zagreb s +51

Foto: Hina
 

U ČETVRTFINALU Kupa Krešimira Ćosića košarkaši Cedevite u srijedu su u Zadru s lakoćom dobili Zagreb sa 114:63 (54-29), a Zabok je iznenadio Šibenčane u dramatičnoj završnici.

Razlika u kvaliteti bila je očita od samog početka susreta i već u prvoj četvrtini Cedevita je imala 15 koševa viška (30-15), a do poluvremena prednost je narasla na 25 poena (54-29). U tom razdoblju ekipu Cedevite predvodili su Filip Krušlin i Demetrius Nichols s po 11 koševa. U nastavku prednost Cedevite je samo rasla i na kraju su hrvatski prvaci završili susret s 51 košem viška.

Kod Cedevite najbolji je bio Džanan Musa s 22 koša, 6 skokova i 5 asistencija, a Demetrius Nichols dodao je 17 poena. Ekipu Zagreba predvodili su Ante Krapić s 19 i Matej Buovac s 13 poena.




U neizvjesnoj utakmici drugog četvrtfinala Zabok je svladao Šibenik sa 86:84.

Ključnim se pokazalo razdoblje četiri minute prije kraja susreta, tada su košarkaši Zaboka u 40 sekundi napravili razliku od pet koševa (77:72). Do kraja Šibenik je stalno bio u zaostatku, dolazio je na poen ili dva minusa, ali nije imao snage za preokret, pa je Zabok izborio polufinale u kojem će igrati protiv Cedevite u petak, 16. veljače, u 17.00 sati.

Antonio Vlaić sa 18 i Petar Marić sa 15 koševa bili su najbolji u redovima Zaboka, a kod Šibenika Domagoj Bašić i Ivan Mileković zabili su po 16 poena.



U četvrtak će se igrati preostala dva četvrtfinalna susreta, a sastaju se Škrljevo – Cibona (17.00 sati) i Zadar – Sonik Puntamika (19.30 sati), a polufinale je u petak 16. veljače.

Utakmice su počele minutom šutnje za preminulog bivšeg predsjednika HKS-a, košarkaškog suca i trenera Danka Radića.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.